Un șofer lăsat fără permis pentru alcoolemie a dat vina pe picăturile de nas Bixtonim. Cum a obținut anularea sancțiunii

Luni, 20 Februarie 2023, ora 03:25
5539 citiri
Un șofer lăsat fără permis pentru alcoolemie a dat vina pe picăturile de nas Bixtonim. Cum a obținut anularea sancțiunii
Un șofer lăsat fără permis pentru alcoolemie a demonstrat că nu a consumat alcool FOTO Poliția Română (arhivă)

Un șofer din județul Hunedoara lăsat fără permis pentru alcoolemie a obținut anularea procesului-verbal de contravenție, demonstrând că nu a consumat niciun strop de alcool. Bărbatul a arătat că înainte de a fi testat a folosit picături pentru nas Bixtonim.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Hațeg un șofer amendat și lăsat fără permis după ce, în urma unui accident rutier a fost testat și găsit cu o alcoolemie de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat a cerut anularea sancțiunii spunând că nu a consumat niciun strop de alcool.

Bărbatul a arătat că în ziua în care a fost testat și a reieșit că a consumat alcool i-a spus polițistului „că nu consumă băuturi alcoolice, iar valoarea indicată de aparatul etilotest este posibil să fie influențată de medicamentul pe care-l administrează pentru rinita alergică, respectiv Bixtonim Xylo”.

Considerându-se nevinovat, bărbatul a cerut să îi fie prelevate probe de sânge, iar în urma rezultatelor de laborator alcoolemia din sânge a ieșit zero.

Având în vedere rezultatul analizelor de sânge, șoferul a cerut anularea procesului verbal, considerând că „nu este conformă cu situația reală mențiunea din cuprinsul procesului-verbal de contravenție referitoare la faptul că a condus autoturismul și a fost implicat într-un accident de circulație în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice”.

Poliția a insistat pentru menținerea sancțiunii

În întâmpinarea depusă la dosar, IPJ Hunedoara a cerut menținerea sancțiunii arătând că „petentului i s-a respectat dreptul la apărare, putând face obiecțiuni, însă aceasta a declarat că nu are obiecțiuni”, iar procesul-verbal de contravenție este legal.

Judecătorul a decis, însă, anularea procesului verbal, considerând că șoferul a demonstrat că nu a consumat alcool. „Instanța constată că petentul a uzat de dreptul prevăzut de art. 88 alin. 5 din O.U.G. nr. 195/2002 și a solicitat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, recoltarea realizându-se la ora 10:00, respectiv 11:00, potrivit buletinului de analiză toxicologică nr.299, 300 din 14.03.2022 cu ocazia prelevării probelor biologice, s-a constatat o cantitate de alcool de 0,00 (zero) g/1000ml sânge”, a arătat judecătorul.

Având în vedere această constatare, Judecătoria Hațeg a dispus anularea procesului verbal de contravenție. „Instanța observă că petentul a dovedit netemeinicia procesului-verbal de constatare a contravenției, demonstrând că nu a condus vehiculul sub influența băuturilor alcoolice și, astfel, fapta reținută în procesul-verbal atacat nu există”, se arată în decizia Judecătoriei Hațeg, care nu este definitivă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amendă usturătoare pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe jos. Cât costă lipsa de civilizație
Amendă usturătoare pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe jos. Cât costă lipsa de civilizație
O persoană care a mâncatat semințe și, apoi, a aruncat cojile pe jos a fost identificată de oamenii legii și amendată cu 1000 de lei, la Aiud. Folosindu-se de camerele de supraveghere din...
Șofer băut prins în trafic la o zi după ce i-a fost suspendat permisul, din cauza consumului de alcool
Șofer băut prins în trafic la o zi după ce i-a fost suspendat permisul, din cauza consumului de alcool
Un bărbat de 50 de ani a fost prins la volanul maşinii sale de poliţiştii din Reşiţa, el având o concentraţie de 1,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, aceasta după ce, cu doar o zi în...
#politia rutiera, #amenda, #sanctiune, #alcoolemie, #probe de sange , #justitie
Comentarii
M
mikixxx
rank 3
Deci cu toate ca se dovedeste injustetea procesului verbal, politia