O șoferiță și-a recuperat permisul pentru că imaginile surprinse de camera de bord l-au contrazis pe polițist

Autor: Paul Nedelcu - Redactor
Luni, 04 Aprilie 2022, ora 04:15
30866 citiri
O șoferiță și-a recuperat permisul pentru că imaginile surprinse de camera de bord l-au contrazis pe polițist
Șoferița a fost lăsată fără permis pentru că nu a acordat prioritate de trecere unui pieton FOTO Poliția Rutieră

O șoferiță din București, lăsată fără permis pentru că nu i-a acordat prioritate de trecere unui pieton, a obținut în instanță anularea procesului-verbal de contravenție. Decizia a fost luată pe baza imaginilor surprinse de camera de bord a mașinii.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Sectorului 4 București, o șoferiță amendată cu 580 de lei și lăsată fără permis de conducere pentru 30 de zile pentru că nu i-a acordat prioritate de trecere unui pieton, a cerut anularea procesului-verbal de contravenție, arătând că „situaţia de fapt consemnată în cuprinsul procesului verbal de contravenţie nu corespunde realităţii”.

Șoferița a mai arătat că „se afla pe banda a treia, situată în vecinătatea liniei de tramvai, însă niciun pieton nu se afla angajat în traversare, situaţia de fapt fiind înregistrată cu camera video aflată la bordul maşinii”.

Poliția Capitalei a depus întâmpinare prin care a cerut menținerea sancțiunii pentru că „situaţia prezentată de petentă nu corespunde realităţii, întrucât aceasta a fost sancţionată contravenţional pentru faptul că la data de 29.10.2021, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare, aflaţi pe sensul său de mers”.

„Contravenţia reţinută în sarcina petentei, a fost constată în mod direct de către poliţist, nefiind înregistrată pe suport magnetic, fiind suficient pentru a da naştere unei prezumţii simple în sensul că situaţia de fapt şi împrejurările reţinute corespund realităţii”, a mai arătat Poliția Capitalei în proces.

Imaginile, de partea șoferiței

Judecătoria Sectorului 6 a admis cererea șoferiței și a anulat procesul-verbal de contravenție, constatând că imaginile surprinse de camera de bord contrazic constatările polițistului.

„În cauza de faţă, din probatoriul administrat, respectiv din înregistrarea video, efectuată la data de 29.10.2021 rezultă că pietonul nu se afla pe sensul de deplasare al autovehiculului condus de petentă, astfel cum prevede textul legal citat, astfel că, nu este îndeplinită condiţia impusă de norma legală, respectiv angajarea pietonului în traversarea drumului public pe sensul de deplasare al autovehiculului condus de petentă.

Prin urmare, faţă de situaţia de fapt astfel cum rezultă din probele administrate în cauză instanţa apreciază că nu este întrunit unul dintre elementele constitutive ale faptei contravenţionale, în lipsa căruia fapta reţinută în sarcina petentei nu poate fi considerată contravenţie”, se arată în sentința Judecătoriei Sector 6, care nu este definitivă.

Imaginile zilei la summitul NATO. Georgia Meloni, surprinsă când se strâmbă și își dă ochii peste cap VIDEO
Imaginile zilei la summitul NATO. Georgia Meloni, surprinsă când se strâmbă și își dă ochii peste cap VIDEO
Imagini hilare surprinse joi, 12 iulie, la summitul NATO de la Washington de camerele de filmare, cu premierul italian Giorgia Meloni. Aceasta se strâmbă și își dă ochii peste cap, deranjată...
Cântărețul Vlad Musta, unul dintre șoferii români acuzați pe nedrept că s-au urcat drogați la volan: ”Trăiești o stigmatizare socială”
Cântărețul Vlad Musta, unul dintre șoferii români acuzați pe nedrept că s-au urcat drogați la volan: ”Trăiești o stigmatizare socială”
Cântărețul Vlad Musta, care a participat în 2023 la Vocea României, a fost unul dintre șoferii acuzați pe nedrept de consum de droguri, un fals pozitiv emis de testele poliției rutiere....
#politia rutiera, #permis, #imagini, #camera de bord , #Justitie
  1. Topul alimentelor extrem de periculoase pentru oameni, care se află de multe ori în coşul de cumpărături. Avertismentul unui expert: “Doar bombe calorice. A nu se consuma de către copii”
  2. Anunțul extraordinar al NATO, 43 de miliarde pentru Ucraina: Dar partea groaznică a spus-o Kievului la ureche
  3. Cum au vândut politicienii blana ursului din pădure. Bâjbâieli fără număr și nicio soluție concretă
  4. Salvamontist șef, avertisment dur: „Nu prea te poți apăra de urs. Potecile turistice din România nu mai sunt sigure. A început să-mi fie frică"
  5. Soția președintelui Xi Jinping, în spatele epurărilor din armata chineză? Prima doamnă a fost plasată în „Comitetul de examinare şi evaluare a cadrelor”
  6. Când scapă România de caniculă. Anunțul de ultimă oră al ministrului: „Se ia în calcul prelungirea codului roșu"
  7. Miliardarul Elon Musk este atât de obsedat de ideea de a înființa o colonie pe Marte, încât s-a oferit să își doneze sperma pentru această cauză
  8. Ponta laudă planul lui Trump și Orban pentru Ucraina: „Sunt uluit să aud pe cineva că vorbește despre pace!"
  9. Mohammad Deif a fost ucis, anunță presa israeliană. Liderul aripii militare a Hamas a fost unul dintre creierele masacrului din 7 octombrie
  10. Dezastru la un celebru festival de muzică. 15 persoane au fost rănite VIDEO