O șoferiță și-a recuperat permisul pentru că imaginile surprinse de camera de bord l-au contrazis pe polițist

Autor: Paul Nedelcu - Redactor
Luni, 04 Aprilie 2022, ora 04:15
30307 citiri
O șoferiță și-a recuperat permisul pentru că imaginile surprinse de camera de bord l-au contrazis pe polițist
Șoferița a fost lăsată fără permis pentru că nu a acordat prioritate de trecere unui pieton FOTO Poliția Rutieră

O șoferiță din București, lăsată fără permis pentru că nu i-a acordat prioritate de trecere unui pieton, a obținut în instanță anularea procesului-verbal de contravenție. Decizia a fost luată pe baza imaginilor surprinse de camera de bord a mașinii.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Sectorului 4 București, o șoferiță amendată cu 580 de lei și lăsată fără permis de conducere pentru 30 de zile pentru că nu i-a acordat prioritate de trecere unui pieton, a cerut anularea procesului-verbal de contravenție, arătând că „situaţia de fapt consemnată în cuprinsul procesului verbal de contravenţie nu corespunde realităţii”.

Șoferița a mai arătat că „se afla pe banda a treia, situată în vecinătatea liniei de tramvai, însă niciun pieton nu se afla angajat în traversare, situaţia de fapt fiind înregistrată cu camera video aflată la bordul maşinii”.

Poliția Capitalei a depus întâmpinare prin care a cerut menținerea sancțiunii pentru că „situaţia prezentată de petentă nu corespunde realităţii, întrucât aceasta a fost sancţionată contravenţional pentru faptul că la data de 29.10.2021, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare, aflaţi pe sensul său de mers”.

„Contravenţia reţinută în sarcina petentei, a fost constată în mod direct de către poliţist, nefiind înregistrată pe suport magnetic, fiind suficient pentru a da naştere unei prezumţii simple în sensul că situaţia de fapt şi împrejurările reţinute corespund realităţii”, a mai arătat Poliția Capitalei în proces.

Imaginile, de partea șoferiței

Judecătoria Sectorului 6 a admis cererea șoferiței și a anulat procesul-verbal de contravenție, constatând că imaginile surprinse de camera de bord contrazic constatările polițistului.

„În cauza de faţă, din probatoriul administrat, respectiv din înregistrarea video, efectuată la data de 29.10.2021 rezultă că pietonul nu se afla pe sensul de deplasare al autovehiculului condus de petentă, astfel cum prevede textul legal citat, astfel că, nu este îndeplinită condiţia impusă de norma legală, respectiv angajarea pietonului în traversarea drumului public pe sensul de deplasare al autovehiculului condus de petentă.

Prin urmare, faţă de situaţia de fapt astfel cum rezultă din probele administrate în cauză instanţa apreciază că nu este întrunit unul dintre elementele constitutive ale faptei contravenţionale, în lipsa căruia fapta reţinută în sarcina petentei nu poate fi considerată contravenţie”, se arată în sentința Judecătoriei Sector 6, care nu este definitivă.

Citește și:
Șoșoacă cere anexarea unor teritorii din Ucraina la România. Istoric: ”Închisă pentru trădare sau internată pentru tratament?”
Șoșoacă cere anexarea unor teritorii din Ucraina la România. Istoric: ”Închisă pentru trădare sau internată pentru tratament?”
Senatoarea neafiliată Diana Șoșoacă a depus în Parlament o propunere legislativă care prevede modificarea Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre...
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a criticat dur luni, 20 martie, decizia ÎCCJ de a-i respinge contestația la executarea pedepsei din dosarul ”Gala Bute”. Decizia instanței este...
#politia rutiera, #permis, #imagini, #camera de bord , #Justitie