Coșmarul unei românce care a cumpărat de la ANAF o casă confiscată de la un clan interlop: „Fă, tu nu știi că asta-i casa lui Țaganu și că el stă în pușcărie pentru ea?”

Marti, 03 Mai 2022, ora 04:25
29758 citiri
Coșmarul unei românce care a cumpărat de la ANAF o casă confiscată de la un clan interlop: „Fă, tu nu știi că asta-i casa lui Țaganu și că el stă în pușcărie pentru ea?”
O femeie care a cumpărat o casă confiscată de la un clan interlop a ajuns să fie șantajată FOTO / Poliția Română

Judecătoria Călărași a pronunțat o primă sentință într-un dosar de șantaj în care au fost trimiși în judecată cinci membri ai clanului „Țaganu”, acuzați că au șantajat o femeie care a cumpărat o casă vândută de ANAF la licitație, după ce a fost confiscată de la clanul „Țaganu”. Doi dintre inculpați au fost condamnați, trei au fost achitați.

O femeie care a cumpărat, la o licitație organizată de ANAF, o casă din satul Coslogeni, județul Călărași, a ajuns să fie amenințată și șantajată. „Vina” femeii a fost că a cumpărat de la ANAF o casă confiscată de la clanul „Țaganu” al cărui lider a fost condamnat pentru mai multe infracțiuni investigate de DIICOT.

Potrivit sentinței, după opt ani în care ANAF a scos-o la vânzare, fără succes, casa din Coslogeni a clanului „Țaganu” și-a găsit cumpărător. În momentul în care meseriașii angajați de noua proprietară să facă reparații erau la lucru, s-au trezit în fața casei cu un bărbat. Ajunsă la fața locului, proprietara a fost amenințată că va fi înjunghiată. Ulterior, la fața locului au ajuns alte patru persoane. „Fă, tu nu știi că asta-i casa lui Țaganu și că el stă în pușcărie pentru ea?”, ar fi spus unul dintre agresori.

„Ameninţările întreprinse de inculpaţi, au avut atât scopul de a determina persoana vătămată să nu mai folosească imobilul în cauză, cât şi să creeze o stare de temere în rândul membrilor comunităţii, pentru a preîntâmpina achiziţionarea de către terţe persoane a celorlalte imobile care au aparţinut clanului “Ţaganu” şi care în prezent se află în procedura de valorificare, membrii grupării urmărind adjudecarea acestora prin interpuşi, în schimbul unor preţuri derizorii”, se arată în rechizitoriu.

Un martor a declarat că unul dintre șantajiști i-a reproșat victimei că și-a permis să cumpere casa lui „Țaganu”, spunându-i că are noroc că mama sa este bolnavă, că altfel „îi dădea 100 de cuțite și se ducea la pușcărie”. „De asemenea, martorul a mai precizat că inculpatul a amenințat-o cu moartea, că îi va incendia casa și autoturismul și că îi va lua copilul minor de la școală”, se mai arată în rechizitoriu.

„Să bătea cu pumnii-n piept, că-i smârdoi! Na, uite smârdoiala ce le-a făcut”

În dosarul penal în care cei cinci bărbați acuzați că au presat-o pe femeia care a cumpărat casa de la ANAF, au fost realizate mai multe interceptări, unele dintre ele între membrii clanului „Țaganu” și liderul clanului, aflat în pușcărie. „I-am zis ieri în față că-i dau foc cu tot cu casă!”, spune unul dintre „smardoi” într-o discuție cu „Țaganu”.

„Da’ le-am zis dă la-nceput: bă, nu vă băgați! Și mă-mbârliga toți! Bă, nu vă băgați că are putere. Nu vă băgați, bă, că care putere, bă ne bagă pă toți la pârnaie asta. N-a crezut niciunu’. Să bătea cu pumnii-n piept, că-i smârdoi. Na, uite smârdoiala ce le-a făcut!”, i se confesează „Neluțu” liderului clanului.

La un moment dat, lui „Țaganu” i se spune că a fost interceptat „asmuțindu-l” pe unul dintre membrii clanului împotriva femeii: „Nu mai vorbi, tată, prostii pă telefon că și tu ești înregistrat cu ei acuma! Că dă când l-ai pus tu (n.l. neinteligibil) are convorbiri cu tine și cu Denu dă când i-ai spus să-i dea foc, să-i dea dracu să-i ia!”.

Sentința: doi condamnați, trei achitați

În urma procesului judecat la Judecătoria Călărași, din cei cinci inculpați trimiși în judecată, doi au fost condamnați și trei au fost achitați, judecătorul considerând că împotriva lor nu există probe. Cel care a avut cel mai important rol în șantaj și a amenințat-o pe femeie a primit trei ani de închisoare cu executare. Cel de-al doilea bărbat condamnat în dosar a primit doi ani de închisoare cu suspendare. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Gigi Becali a pus în genunchi statul român. Ce despăgubiri trebuie să primească în urma deciziei CEDO
Gigi Becali a pus în genunchi statul român. Ce despăgubiri trebuie să primească în urma deciziei CEDO
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a dat motivarea oficială în procesul lui Gigi Becali și a stabilit o sumă istorică pentru daune morale. „Azi am primit o veste pe care o...
Falși jurnaliști au filmat pe ascuns clienții unei prostituate. Bărbații au plătit bani grei pentru ca imaginile să nu fie publicate ”în presă”
Falși jurnaliști au filmat pe ascuns clienții unei prostituate. Bărbații au plătit bani grei pentru ca imaginile să nu fie publicate ”în presă”
Doi bărbați și o femeie au fost reținuți de către polițiștii pentru 24 de ore sub acuzația de șantaj. Cei trei au filmat pe ascuns clienții unei prostituate care-și oferea serviciile...
#politia, #santaj, #interlopi, #dosar, #proces , #justitie