Continua tensiunile in "alianta" USR-PLUS - PNL la Timisoara. Viceprimarul propus de PNL, respins la vot

Luni, 16 Noiembrie 2020, ora 19:05
5103 citiri
Continua tensiunile in "alianta" USR-PLUS - PNL la Timisoara. Viceprimarul propus de PNL, respins la vot
Dominic Fritz si Alin Nica

Neintelegerile dintre PNL si USR-PLUS par departe de a lua sfarsit la Timisoara. Liberalii si reprezentantii aliantei nu reusesc sa ajunga la un acord pentru formarea unei majoritati in Consiliul Local Timisoara si in Consiliul Judetean Timis.

La sedinta Consiliului Local Timisoara care a avut loc luni, 16 noiembrie, si la care au fost prezenti 25 de consilieri locali, USR-istul Ruben Latcau a fost votat viceprimar. A primit 23 de voturi. In schimb, Cosmin Tabara, propunerea PNL pentru functia de viceprima, a fost votat doar de cei opt consilieri PNL. Consilierii USR-PLUS s-au abtinut, iar cei doi alesi PSD au votat impotriva, arata adevarul.ro.

Dupa ce negocierile PNL si USR-PLUS de la Timisoara au esuat, liderii celor doua partide nu au reusit sa finalizeze discutiile si sa semneze protocolul de colaborare. Pe fondul neintelegerilor dintre cele doua parti, primarul Timisoarei, Dominic Fritz, a convocat Consiliul Local Timisoara pentru alegerea viceprimarului USR PLUS, Ruben Latcau.

Dominic Fritz acuza PNL ca tergiverseaza incheierea unei aliante locale la Timisoara: "Vin cu tot felul de artificii politicianiste cand suntem intr-o situatie dramatica"

Initial, presedintele PNL Timis, Alin Nica, s-a declarat surprins de gestul lui Dominic Fritz. Nica a declarat ca propunerea PNL a fost ca USR PLUS sa aiba doi viceprimari, iar PNL doi vicepresedinti de Consiliu Judetean. Fritz a refuzat propunerea sustinand ca nu doreste sa devina un baron local care sa detina toata puterea, mai arata sursa citata.

Luni, presedintele PNL Timis, Alin Nica, a anuntat ca PNL il va sustine pe viceprimarul USR-PLUS, Ruben Latcau, si va propune, la randul sau un viceprimar, pe Cosmin Tabara. Alin Nica a declarat ca asteapta ca USR-PLUS sa il sustina pe Cosmin Tabara pentru functia de viceprimar.

Seful PNL Dambovita spune ca "regreta profund" gestul colegei care a votat alaturi de PSD interzicerea sloganului "O Romanie fara hotie": "Nu a avut girul partidului"

#dominic fritz, #Alin Nica, #alegere viceprimar, #Consiliul local, #Consiliul Local Timisoara , #acord