Boc: Alianta socialist-populista va ramane in Opozitie pana in 2019

Sambata, 05 Februarie 2011, ora 17:16
3043 citiri
Boc: Alianta socialist-populista va ramane in Opozitie pana in 2019
Foto: Arhiva (Antena3)

Premierul Emil Boc a declarat, sambata, ca "cei de pe partea stanga formeaza alianta socialistilor populisti", precizand ca PSD si PNL se grabesc cu "fratia" deoarece stiu ca orice zi trece in favoare PD-L si mareste sansele partidului de a castiga viitoarele alegeri.

"Astazi (n.r. - sambata) cei de pe partea stanga formeaza alianta socialistilor populisti. De ce credeti ca se grabesc cei din PSD si PNL cu aceasta fratie socialist-populista? Se grabesc pentru ca stiu ca, incepand cu acest an, orice zi ar trece, trece in favoare PD-L si mareste sansele acestuia de a castiga alegerile din 2012", a declarat, sambata, la Alba Iulia, in cadrul Conferintei Judetene de alegeri a PD-L Alba, premierul Emil Boc, citat de Mediafax.

Uniunea Social Liberala e oficiala - S-a semnat protocolul

Boc a adaugat ca partea grea a eforturilor politice a trecut, iar de acum PD-L va fi in masura, impreuna cu ceilalti parteneri din coalitie, "sa culeaga roadele politice ale muncii depuse pana acum".

"De ce a fost foarte greu? A fost o combinatie nefericita intre ceea ce ne-a lasat actuala alianta, care se contureaza astazi, socialist-populista, PSD-PNL, in 2008 si o criza economica de o duritate fara precedent dupa al Doilea Razboi Mondial. Aceasta situatie ne-a obligat, in 2010, sa luam masuri dure, sanatoase cu prezentul, corecte cu viitorul si care ne-au creat probleme politice", a spus Boc.

Boc a afirmat ca "dupa partea rea vine si partea buna", deoarece PD-L nu a adus criza economica si nu a accelerat criza in Romania.

El a spus ca, daca democrat-liberalii nu ar fi stopat, in 2009 si 2010, politicile populiste, tara ar fi ajuns in faliment.

"Va spun cu maxima responsabilitate, continuarea politicilor populiste din 2008 ducea Romania in faliment si in incapacitate de plata cu consecinte dramatice pentru soarta fiecarui roman, a fiecarei firme si a fiecarui loc de munca", a spus Boc.

"Prin noua alianta pe care o fac cei de la PSD si PNL, alianta socialist-populista, ce fac de fapt? Apara si favorizeaza statul creat de Ion Iliescu. Prin mentalitatea, gandirea si lucrurile pe care le-a promovat in Romania avem un stat care nu a incurajat munca, ci lenea, am avut un stat care i-a obligat pe romani sa stea cu mana intinsa. Din tot programul aliantei socialist-populiste cu un singur lucru sunt de acord: ca vor ramane acolo unde sunt si acum, in Opozitie, pana in 2019", a comentat Boc infiintarea Uniunii Social-Liberale, citat de Newsin.

Presedintele PD-L, Emil Boc, participa, sambata, la Alba Iulia, la Conferinta Judeteana de alegeri a PD-L Alba, la care sunt prezenti peste 700 de delegati din judet.

Conducerile PSD, PNL si PC au votat sambata pentru infiintarea Uniunii Social Liberale. Ulterior cei trei lideri, Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin, au semnat protocolul USL, in Sala Unirii de la Parlament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#Emil Boc alianta PSD PNL, #Boc fratie USL , #Alianta PSD ACD
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
Romania are nevoie de un proiect national, de o coalitie nationala si de o miscare nationala !
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Aberatii specifice oamenilor speriati, sau celor cu morcovu-ntre fese cat o d'aia de magar!