Protocolul aliantei PSD-ACD a fost votat

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 22:10
1566 citiri
Protocolul aliantei PSD-ACD a fost votat
Foto: Antena 3

Protocolul aliantei PSD-ACD a fost votat, vineri seara, existand doua voturi impotriva, a anuntat, dupa reuniunea celor trei partide, presedintele PSD, Victor Ponta.

"Au avut puncte de vedere pe care le inteleg si le respect", a fost singurul comentariu al liderului social-democrat pe seama celor doi membri care au votat impotriva, fara a le da numele.

Victor Ponta a mai anuntat ca, in luna septembrie sau, cel mai tarziu, in octombrie, vor fi desemnati candidatii comuni ai aliantei politice.

"Vom avea liste comune. Indiferent de sondaje, ceea ce noi am cercetat, sunt convins ca vom obtine peste 50% ca numar de mandate. Ne vom lupta cu cumpararea de voturi de catre PD-L si frauda din diaspora", a declarat presedintele PSD.

El a adaugat ca va exista un singur candidat la alegerile prezidentiale. "Nu voi candida si eu si domunul Antonescu, ci unul dintre noi. Cred ca am o varsta la care trebuie inca sa mai astept o perioada. Pot fi alti social-democrati sau alte personalitati independente. Important este sa avem un candidat pe care il doresc oamenii", a precizat Ponta.

La randul sau, Adrian Nastase a declarat ca existau multe rezerve in privinta aliantei, cu privire la apartenenta ideologica, dar "cu explicatiile lui Ponta, am reusit sa ne uitam in ansamblul strategiei care are sensul de a crea o masa critica a opozitiei unite".

Potrivit spuselor sale, postul de presedinte ar trebui sa fie remodelat. "Daca am urma initiativa liberala chestiunea ar fi mult mai putin importanta, dar, in conditiile de acum colaborarea va putea fi realizata corect, am fi putut cere si postul de presedinte si cel de prim ministru? Trebuie sa fim realisti", a comentat Nastase.

"Regret ca protocolul de constituire a aparut public de la aliatii nostri, pe blog"

Pe de alta parte, Victor Ponta le-a spus liderilor partidului, la inceputul sedintei CEx, ca regreta faptul ca acordul si protocolul privind constituirea USL au aparut "pe blog" vineri la amiaza, de la "aliatii" social-democratilor, si liderii PSD nu l-au putut afla de la el in prima instanta.

"Aveti toti pe masa textul acordului care cuprinde agenda politica si protocolul de colaborare, eu precizez ca asa cum suntem noi obisnuiti sa lucram am vrut sa-l aflati de la mine acest protocol, nu din presa, regret faptul ca de la aliatii nostri astazi la pranz a aparut pe blog", a tinut sa remarce liderul PSD.

In ceea ce priveste decizia CEx de aprobare a constituirii aliantei cu ACD, Ponta a afirmat ca doreste sa anticipeze rezultatului votului liderilor social-democrati ca fiind unul "pozitiv".

Comitetul Executiv al PSD s-a intrunit la aceasta ora pentru a decide asupra constituirii Uniunii Social Liberale, incheiata intre PSD si PNL-PC, al carei protocol se va semna sambata, de liderii celor doua parti.

Citește și:
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a criticat dur luni, 20 martie, decizia ÎCCJ de a-i respinge contestația la executarea pedepsei din dosarul ”Gala Bute”. Decizia instanței este...
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat luni, 20 martie, la Bruxelles, la Conferinţa internaţională a donatorilor în sprijinul populaţiilor din Turcia şi Siria afectate de...
#Alianta PSD ACD, #Victor Ponta alianta , #Alianta PSD ACD
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
S-a terminat cu distractia pe banii nostrii a hotilor si coruptilor din PDL. Se vor alia si ei cu Oprea unprsi vor sta si ei impreuna la o ...acadea.