Prima fisura in USL? Liderul PC Buzau, Vasile Ion, refuza sa semneze protocoalele

Vineri, 04 Martie 2011, ora 18:08
3360 citiri
Prima fisura in USL? Liderul PC Buzau, Vasile Ion, refuza sa semneze protocoalele

Senatorul Vasile Ion, fost membru PSD si in prezent lider al PC Buzau, este nemultumit de relatiile cu partenerii PNL si PSD locali, precizand ca nu va semna protocoalele ACD si USL la nivel local pana nu se rezolva aceste neintelegeri.

Fost lider marcant al PSD si presedinte de filiala, senatorul si-a anuntat in urma cu cateva luni demisia din partid si inscrierea in PC, devenind, de circa o luna, liderul conservatorilor buzoieni. Demisia sa a fost cauzata de neintelegerile cu ceilalti pesedisti de frunte din Buzau, in special cu primarul municipiului, Constantin Boscodeala. Dupa ce, in 2008, Constantin Boscodeala l-a acuzat pe Ion Vasile de "atitudine dictatoriala" in conducerea partidului, in 2009 conflictul a luat amploare si a condus la revocarea acestuia din urma din functia de lider de filiala, "in mod stalinist", dupa cum aprecia atunci senatorul.

Ei bine, astazi, alianta dintre PC si PNL (ACD) si cea dintre ACD si PSD (USL) ii readuce fata in fata pe Ion si pe Boscodeala, in calitate de lideri de filiala, PC, respectiv PSD, obligati sa colaboreze.

Contactat de Ziare.com, senatorul Ion Vasile a dat de inteles ca PNL si PSD ajung la diverse intelegeri politice la nivelul judetului Buzau fara sa il consulte si pe el, ceea ce nu corespunde spiritului protocoalelor anuntate de Crin Antonescu si Victor Ponta la nivel national.

"La Buzau nu a fost semnat inca nici protocolul ACD nici protocolul USL. Nu au fost semnate, pentru ca am avut o discutie cu colegii nostri din PNL legat de modul in care se iau anumite decizii politice. Si eu am rugat sa respectam ceea ce scrie in protocolul ACD.

In legatura cu USL nu am ce sa semnez pentru ca nu mi-a fost prezentat niciun fel de protocol. Eu inteleg ca acest protocol nu este o simpla formalitate, nu se poate semna prin posta sau prin curier transmis de la un partid la altul. Este o chestiune care inseamna asezarea preopinentilor la o masa si discutarea chestiunilor care ne intereseaza, lamurite aceste chestiuni, dupa care semnarea acestui protocol.

In ambele protocoale exista precizarea ca tot ce inseamna decizie politica trebuie rezolvata prin consens, intrucat la nivelul ACD exista co-presedinti, deci nu reprezinta niciunul din cele doua partide pe celalalt, iar in relatia cu PSD este vorba de prezenta celor doi co-presedinti impreuna cu presedintele PSD", a declarat Ion Vasile pentru Ziare.com.

Intrebat daca au existat decizii politice la nivel judetean in care nu a fost consultat, Ion Vasile a raspuns: "Atata timp cat a fost nominalizat un oarecare domn la nivel judetean din partea PSD, asta nu e decizie politica?".

"Trebuie gasite solutiile. Nu sunt neaparat impotriva, dar eu asa inteleg, si nu fac politica de ieri de azi. Trebuie sa gasim solutiile in cadrul ACD pe care, impreuna, le putem discuta cu cei de la USL. Eu inteleg ca protocoalele nu sunt facute pentru a fi incalcate, ci pentru a fi respectate", le-a mai transmis senatorul PC Ion Vasile colegilor din ACD, respectiv USL Buzau.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#Ion Vasile, #protocol PNL PC, #protocol PSD PNL PC, #USL judete, #USL Buzau , #Alianta PSD ACD