Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

PSD nu crede in primisiunea premierului Citu: "Anuntul referitor la revenirea la normalitate de la 1 iunie, menit sa-i asigure linistea in partid"

Marti, 06 Aprilie 2021, ora 11:11
2267 citiri
PSD nu crede in primisiunea premierului Citu: "Anuntul referitor la revenirea la normalitate de la 1 iunie, menit sa-i asigure linistea in partid"
Liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis/Foto: Facebook/Alfred Simonis

PSD nu sustine protestele fata de restrictii, declara la RFI liderul deputatilor social-democrati, Alfred Simonis, care precizeaza ca partidul sau sustine dreptul in sine de a protesta. Pe de alta parte, el priveste cu scepticism anuntul facut luni de premierul Florin Citu privind inceperea revenirii la normalitate de la 1 iunie.

Alfred Simonis crede ca revenirea la normalitate de la 1 iunie anuntata de premierul Florin Citu ridica unele semne de intrebare: "Orice veste de tipul acesta nu poate decat sa sune foarte bine si sa ne bucuram cu totii. Evident ca avem semne de intrebare si indoieli ca lucrul acesta poate sa se intample, pentru ca noi cerem deja de mai mult timp un plan gradual de iesire din carantina sau de eliminare a restrictiilor.

Daca acest anunt cu relaxarea de la 1 iunie este unul menit a calma spiritele in societate si a-i calma pe cei care vor sa faca proteste, pot sa inteleg, insa ganditi-va ce mare le va fi dezamagirea daca nu se va intampla ca de la 1 iunie sa iesim cu totul din aceasta izolare (...). Daca ma intrebati pe mine, dar n-as vrea sa fiu ala care e Gica-contra de fiecare data, aceasta data de 1 iunie este una menita pentru a castiga domnul Citu linistea de care are nevoie pentru a-si pregati Congresul in interiorul PNL si a castiga in societate linistea, pentru ca lucrurile au degenerat".

Deputatul PSD considera ca inchiderea magazinelor la ora 18 in week-end este o masura gresita: "Restrictiile pe timp de noapte le-am inteles de la inceput. E foarte usor sa spui ca mergi la magazin noaptea la 2 si de fapt sa te duci la un prieten, la un pahar de ceva (...). In prima instanta, nu am criticat nici macar decizia de a inchide magazinele la ora 18 si vorbesc in nume personal (...), insa romanul e inventiv si daca nu mai merge la magazin, merge la farmacie si daca nu merge la farmacie, merge la benzinarie. Evident ca aceasta masura cu ora 18 nu face decat sa aglomereze centrele comerciale inainte de ora 18 (...). Deci o astfel de masura care poate a avut intentii bune la baza, dovedindu-se a fi una extrem de proasta, trebuie revocata deindata".

Intrebat daca PSD sustine protestele fata de restrictii, el a raspuns: "Nu. Sunt tot felul de insinuari. Nu ati vazut nici un lider PSD sau apropiat al vreunui lider PSD care sa fi fost la protestele acestea. De fiecare data cand partidele au organizat proteste si nu si le-au asumat, a reiesit foarte clar ca in spate sunt partide. Se stie foarte clar cine sunt cei care au organizat aceste proteste, nu am participat la ele. Asta nu inseamna ca nu sustinem dreptul de a protesta, insa atunci cand protestezi impotriva medicilor si-i faci criminali, e ceva ce nu pot accepta si ma delimitez hotarat", spune Alfred Simonis.

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#PSD, #stiri politica, #alfred simonis , #Alianta PSD ACD