Uniunea Social Liberala a generat preocupare in PE, spune Diaconescu

Sambata, 05 Februarie 2011, ora 20:52
2439 citiri
Uniunea Social Liberala a generat preocupare in PE, spune Diaconescu

Noua alianta politica a generat "preocupare" la nivelul Parlamentului European, avand in vedere ca reprezentantii partidelor care acum formeaza o coalitie se afla si participa la procesul decizional in Parlamentul European in grupuri separate, a declarat, sambata, presedintele de onoare al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), Cristian Diaconescu.

"Sa ne asteptam ca reprezentantii PNL sa voteze alaturi de socialisti? Ar fi o premiera istorica in Parlamentul European", a adaugat Diaconescu, la finalul sedintei departamentelor care a avut loc la Timisul de Sus.

El a sustinut ca "noul surogat politic creat" reprezinta o instigare din partea vectorului politic la pierderea demnitatii nationale.

"Noul surogat politic creat, nascut in mod evident din siretenia comunista - care nu are nimic in comun cu stanga europeana - si dorinta oportunista de parvenire a unora - care nu are de asemenea nimic in comun cu liberalismul si in general cu politicile de dreapta, generatoare de crestere economica - reprezinta o instigare din partea vectorului politic la pierderea demnitatii nationale", a spus el.

"O intrebare se pune foarte simplu din acest punct de vedere: cei din Valcea, Caras-Severin, sa spunem, Timis, Hunedoara, Arad, ii vor indemna pe alegatorii lor sa voteze PSD? Dar cei din Vaslui, cei din Iasi, sa spunem, din Bacau, ii vor indemna pe alegatorii lor sa voteze pentru PNL, cu totii spunand ca servesc aceleasi valori? Raspunsul revine celor care initiaza o astfel de proiect politic", a spus Cristian Diaconescu.

El a sustinut ca demersul incheiat de PSD, PNL si PC este unul strict politicianist, strict oportunist, urmand un traseu "cat se poate de clar" care are la capat, asa cum s-a afirmat, onest dar extrem de nedrept pentru milioane de romani, daramarea lui Traian Basescu, si a criticat lipsa de preocupare a USL pentru programe de guvernare.

"Din aceasta perspectiva agenda cetateanului a fost arsa. (...) Care este solutia acestei aliante in ceea ce priveste cota unica sau cota progresiva de impozitare? Niciuna!", a adaugat Diaconescu.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#Cristian Diaconescu alianta, #Alianta PSD ACD Diaconescu, #Alianta PSD ACD reactii, #Europa Alianta PSD ACD, #reactii UE Alianta PSD ACD , #Alianta PSD ACD
Comentarii