Ziare.com

Ambasadorul britanic la Bucuresti militeaza pentru confiscarea averilor ilicite

Luni, 11 Iulie 2011, ora 15:04

   

Ambasadorul britanic la Bucuresti militeaza pentru confiscarea averilor ilicite
Ambasadorul Angliei la Bucuresti, Martin Harris, sustine ca subiectul confiscarii averilor ilegale, discutat de politicienii romani, conteaza pentru Londra, deoarece procedura ar ajuta autoritatile din Romania si Marea Britanie sa combata criminalitatea in Europa.

"Parlamentul de la Bucuresti dezbate noile prevederi privind confiscarea averilor in Romania. Aceasta chestiune intereseaza Regatul Unit. Ne bucuram de o excelenta cooperare cu politia romana in investigarea si urmarirea penala a criminalitatii transfrontaliere. Pentru ca aceasta sa fie pe deplin eficienta, ne sunt necesare si proceduri, nu numai prinderea criminalilor", scrie pe Martin Harris pe blogul personal.

Diplomatul mai atrage atentia ca in Marea Britanie autoritatile incearca sa ii impiedice, prin toate masurile legale posibile, pe infractori sa se foloseasca de bunurile obtinute ilegale.

"Sunt preocupati ca infractorii sa nu realizeze case imense si sa nu-si cumpare masini scumpe in alte parti din Europa. Motivatia pentru multe infractiuni sunt banii. Trebuie sa aratam ca infractionalitatea nu furnizeaza venituri si sa privam retelele de criminalitate de bani si alte bunuri pe care le folosesc pentru a-si finanta si extinde operatiunile lor.

Prin urmare, un sistem robust pentru recuperarea bunurilor face parte dintr-un sistem eficient pentru cooperarea dintre fortele de politie din Marea Britanie si Romania in combaterea criminalitatii in intreaga Europa", pledeaza ambasadorul Martin Harris.

Diplomatul promite ca Londra va continua sa furnizeze consiliere si sprijin Romaniei pentru stabilirea unui sistem propriu de confiscare a profiturilor aduse de infractionalitate.

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind confiscarea averilor ilicite

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, proiectul de lege privind confiscarea averilor ilicite, initiat de Ministerul Justitiei. Documentul trebuie acum sa fie aprobat si de Parlament.

"Guvernul a decis sa se adopte directiva confiscarii extinse, potrivit normei europene. Romania este singura tara in care nu se confisca averea care nu are justificare legala. Modificarea Codului Penal da o satifactie, in sensul ca statul poate confisca averile celor care nu pot justifica cu mijloace legale averea pe care o au", a anuntat premierul Emil Boc, la sfarsitul sedintei de Guvern.

I.U.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1451 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si dupa ce-o sa se confiste palatele tiganilor

Ce-or sa zica englezii? Ca tiganii sunt persecutati in Romania?

 

sa dea ei ce au luat asuprind coloniile

comertul cu sclavi
si avutiile furate de la alte popoare

Pai de ce nu-i scrii direct lui Martin Harris?

Scrie-i exact ce postezi aici!

OFTICA PRELUNGITA DAUNEAZA GRAV SANATATII !!!

Recurs la deznădejde

Imi pare rău dar nu e primăvară
v-am spus si voi nu m-ati crezut
de-aceea m-am retras la tară
biet clopot surdomut

V-am spus si voi nu m-ati crezut
că trantorii isi fac averi de miere
că mută viitorul in trecut
că paguba li-i singura avere

Cand trantorii isi fac averi de miere
din sărăcia voastră ordinară
voi mai aveti o sansă si-o putere
să-i dati din vetnicie afară

Păcat doar moartea vă invată
cum să păsiti nemuritori din viată

poezie de Costel Zăgan

Jersey and co

Ambasadorul brit sa inceapa confiscarea averilor propriilor excroci britanici ( go jersey) si apoi sa "militeze" pentru numararea "oualelor" romanesti!

 

Asteptam confiscarile !!!!

In romania 90% din averi sunt facute din afaceri necinstite si tunuri !

 

doar a ta nu,.

e clar.De unde aceasta concluzie ca 90 % ? Poate tu nu sti ce inseamna sa renunti la concedii,deplasari turistice ,la cinema,un concert ,la teatru sau toale de fite si moda,sigur atunci nu intelegi.

 

 

da ce treaba are p..a asta cu ,..

legile din Romania ? Vrea sa se amestece,..avem noi politicienii nostri destui ,"destepti " de bubuie.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor