Ambasadorul Germaniei: Romania, in situatia de a redobandi increderea politica pierduta (Video)

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 08:52
3037 citiri
Ambasadorul Germaniei: Romania, in situatia de a redobandi increderea politica pierduta (Video)

Ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Andreas Von Mettenheim, a declarat ca in prezent Romania se confrunta cu situatia dificila de a redobandi increderea politica si economica pierduta, aceasta fiind necesara si pentru atingerea obiectivelor de politica externa ale tarii.

"In ultimii cinci ani, institutiile romanesti au strabatut un proces de modernizare care a contribuit in mod decisiv la cladirea increderii in piata romaneasca. Astazi, este important sa continuam acest proces de modernizare cu hotarare si determinare pentru ca - si acesta este interesul nostru comun - Romania sa-si valorifice marele potential si sa poata indeplini dezideratele cetatenilor sai legate de o societate pluralista, democratica, solidara, bazata pe statul de drept.

In acest scop, ca de altfel si pentru atingerea obiectivelor sale prioritare care tin de politica externa, este nevoie de incredere. Actualmente, Romania se confrunta cu o situatie dificila, aceea de a redobandi increderea politica si economica pierduta", a declarat ambasadorul german, intr-un discurs sustinut miercuri seara la un eveniment de marcare a 10 ani de la infiintarea Camerei de comert si industrie romano-germane.

De asemenea, ambasadorul Von Mettenheim a aratat in continuare ca deciziile recente ale mai multor companii germane de a investi in Romania reprezinta un capital de incredere care nu trebuie dezamagit. "Prin urmare, deciziile investitionale mai recente ale unor companii germane, si acestea sunt in numar surprinzator de mare, au semnificatia unui capital de incredere care nu se vrea dezamagit" , a afirmat ambasadorul.

El a argumentat si ca "economia si politica sunt indivizibil legate intre ele". "Deoarece fundamentul relatiilor si al afacerilor noastre il reprezinta, nu in ultimul rand, valorile si principiile comune care ne unesc la nivelul Uniunii Europene si pe care suntem chemati sa le aparam atat in exterior, cat si in interior", a spus Von Mettenheim.

Oficialul german a precizat ca, in ultimii 10 ani, cele 500 de companii membre ale Camerei de comert si industrie romano-germane au realizat "un bilant impresionant si de valoare strategica", reprezentat de peste 200.000 de locuri de munca realizate in Romania, precum si un aport de capital german de circa 7 miliarde de euro.

La evenimentul de aniversare a Camerei de comert si industrie romano-germane au mai fost prezenti si premierul Victor Ponta, precum si Anne Ruth Herkes, secretar de stat in cadrul Ministerului federal pentru Economie si Tehnologie.

IMM-urile germane resimt mai puternic lacunele din justitie ?i coruptia

IMM-urile germane care vin in Romania resimt mai puternic lacunele din justitie, administratie si coruptia decat multinationalele, a mai declarat joi ambasadorul Germaniei.

"In conferinta de astazi (n.r- joi) dorim sa aducem in discutie mediul investitional din Romania din punctul de vedere al IMM-urilor. Cu siguranta este vorba si de obstacolele pe care investitorii trebuie sa le depaseasca in momentul intrarii pe piata romaneasca si pe care IMM-urile le resimt mai puternic decat multinationalele: lacunele din justitie si administratie, coruptia, ofertele lipsite de transparenta si lipsa de forta de munca bine pregatita", a declarat ambasadorul german la Bucuresti, Andreas von Mettenheim.

Citeste si:
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
În contextul în care România se apropie din ce în ce mai mult către o criză economică, numărul angajaților la stat crește de la lună la lună. Totodată, deși premierul Nicolae Ciucă a...
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Impozitul progresiv este noul măr al discordiei în coaliția de guvernare, o idee susținută de tabăra PSD, dar criticată de tabăra PNL. De când a fost vehiculată ideea, politicienii...