Ambasadorul Marii Britanii a venit la Ministerul Justitiei pentru a discuta cu Tudorel Toader

Miercuri, 06 Septembrie 2017, ora 10:19
2814 citiri
Ambasadorul Marii Britanii a venit la Ministerul Justitiei pentru a discuta cu Tudorel Toader

Ambasadorul Marii Britanii in Romania, Paul Brummell, a sosit, miercuri dimineata, la sediul Ministerul Justitiei, unde are o intalnire cu ministrul Tudorel Toader. Potrivit unor surse din cadrul institutiei, discutiile sunt legate de pachetul de legi din justitie.

Intalnirea dintre Brummell si Toader nu a fost anuntata oficial de Ministerul Justitiei sau de Ambasada. Diplomatul a venit la sediul ministerului la ora 10.00.

Marti, Tudorel Toader a avut o intalnire si cu ambasadorul SUA, Hans Klemm. Intalnirea ambasadorului american cu ministrul Justitiei a durat doua ore.

La final, ambasadorul Hans Klemm a spus ca discutia a fost una "fructuoasa si completa", despre viziunea ministrului si responsabilitatile ca ministru.

Klemm a mai afirmat ca discutiile au avut loc "in spirit de cooperare", fiind un schimb de informatii si opinii.

"Astept sa lucrez mai departe cu ministrul si cu Guvernul", a mai declarat ambasadorul american, precizand ca in cursul acestei zile va fi transmisa o declaratie comuna legata de intalnirea cu ministrul Toader.

Intalnirea celor doi oficiali a inceput la ora 8.30, avand loc la solicitarea diplomatului american, in contextul in care Ambasada SUA s-a declarat ingrijorata pentru independenta sistemului judiciar ca urmare a modificarilor propuse de Toader la Legile Justitiei.

In 29 august, Statele Unite au luat cunostinta de propunerile Ministerului Justitiei din 23 august cu ingrijorare pentru independenta sistemului judiciar, a anuntat saptamana trecuta Ambasada SUA la Bucuresti, care i-a indemnat pe toti actorii executivi, legislativi si judiciari din Romania sa colaboreze pentru a continua lupta tarii impotriva coruptiei si pentru a asigura credibilitatea institutiilor sale.

Ambasada SUA a aratat ca Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite ale Americii si Romania se bazeaza pe angajamentul fata de valorile democratice, buna guvernare si consolidarea statului de drept intrucat acestea sunt fundamentul pentru cresterea securitatii si prosperitatii comune.

In opinia Ambasadei SUA, instaurarea ferma a statului de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic si independent, precum si de procurori independenti, fara imixtiuni politice.

Citeste si:
Nicolae Ciucă, despre prețurile la carburanți: „Au scăzut, este o realitate care se vede în benzinării”
Nicolae Ciucă, despre prețurile la carburanți: „Au scăzut, este o realitate care se vede în benzinării”
Premierul Nicolae Ciucă a transmis vineri, 1 iulie, un mesaj în care susține că în perioada următoarea ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței vor urmări situația din benzinării....
Gruparea Curaj din USR are un câștigător. Cine l-a învins pe Allen Coliban, considerat favorit
Gruparea Curaj din USR are un câștigător. Cine l-a învins pe Allen Coliban, considerat favorit
Gruparea ”Curaj pentru România” din cadrul USR a finalizat alegerile interne, iar câștigătorul este Cătălin Teniță, deputat de București. ”Vreau să propun un pact de...