Ziare.com

Ambasadorul Marii Britanii, despre imigrantii romani si restrictii

Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 21:21

   

Ambasadorul Marii Britanii, despre imigrantii romani si restrictii
Ambasadorul britanic, Martin Harris, afirma ca e normal ca Guvernul de la Londra sa se asigure ca imigrantii vin sa munceasca, nu sa primeasca ajutoare sociale, iar masurile impotriva "turismului social" vizeaza reformarea sistemului, nu pe romani.

Harris marturiseste ca si el a pierdut in acest an, din cauza reformarii sistemului britanic de asigurari sociale, beneficiul acordat pentru ca are trei copii, fiind normal ca in acest context al reducerii costurilor cu asistenta sociala britanicii sa fie preocupati sa fie corect si modul in care imigrantii beneficiaza de aceste ajutoare.

In interviul acordat Mediafax, in contextul publicarii vineri a unui studiu cerut de Ministerul de Externe de la Londra despre impactul ridicarii restrictiilor tranzitorii pentru romani pe piata muncii din Marea Britanie, ambasadorul Harris arata ca intreaga dezbatere din ultimele luni pe aceasta tema a servit si la o mai buna cunoastere intre oamenii din cele doua tari.

El considera ca astfel de dezbateri sunt "sanatoase" in tari democratice, cu presa activa, iar convingerea sa este ca relatia dintre Romania si Marea Britanie va ramane puternica si nu va fi afectata pe termen lung de perceptiile aparute in ultima perioada.

Referitor la restrictiile pe piata muncii care vor fi ridicate, incepand cu 1 ianuarie 2014, ambasadorul a precizat ca acestea vor fi ridicate "nu doar in Marea Britanie, ci in toate tarile UE, iar deciziile pe care oamenii le vor lua vor depinde de economia de aici, din Romania, de cea din Bulgaria, dar si din toate celelalte tari membre".

Diplomatul recunoaste ca principalele destinatii externe ale romanilor sunt Italia si Spania si ca numarul romanilor care lucreaza in Regatul Unit este unul mic.

"(...) Imigratia din cele doua tari va fi aproape similara cu cea care a venit din celelalte tari din Europa Centrala si de Est care au aderat in 2004. Adica oameni mai tineri care vor viza industria turismului, constructiile", a spus Martin Harris.

Romanii si bulgarii nu vor navali in Marea Britanie - raport oficial

Vorbind despre raportul comandat de Ministerul britanic de Externe privind imigratia romanilor si bulgarilor in Marea Britanie, ambasadorul a mentionat ca acesta este unul util "pentru ca aduce o perspectiva stiintifica asupra impactului probabil".

"Cred ca in privinta politicilor Guvernului britanic, studiul aduce o contributie pentru eforturile de a gestiona cat mai bine acest fenomen, de a avea o buna baza pentru analiza si pentru a raspunde obligatiilor noastre legale si ingrijorarii pe care unii oameni o au.

Si premierul nostru a spus-o clar in discursul sau de luna trecuta ca vom ridica restrictiile la sfarsitul anului, a aratat si ca romanii care lucreaza acum in Marea Britanie sunt in general harnici, platesc taxe si sunt apreciati de angajatori", a afirmat Martin Harris.

Acesta subliniaza ca ministrul britanic al Afacerilor Europene, David Lidington, a facut o serie de propuneri prin care britanicii sa se asigure ca oamenii vin in Marea Britanie "sa lucreze, nu sa beneficieze de aceste sisteme de protectie sociala".

In plus, arata ambasadorul britanic, studiul respectiv "spune ca majoritatea oamenilor vor sa vina ca sa lucreze, nu ca sa beneficieze de asigurarile sociale".

Un raport comandat de Ministerul britanic de Externe da o lovitura grea celor care sustin ca romanii si bulgarii vor invada Marea Britanie, punand presiune masiva pe serviciile publice, odata cu ridicarea restrictiilor de pe piata muncii, la 1 ianuarie 2014.

Raportul publicat vineri arata ca numarul celor ce vor opta pentru o viata noua in Marea Britanie este mai mic decat sustin alarmistii, intrucat romanii si bulgarii se vor indrepta, cel mai probabil, spre Spania, Italia sau Germania.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1982 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

sa spuneti mersi ca va aduce samanta noua, britanicilor!!!

Wikingii vostri s-au rasuflat!
Englezoaicele vor samanta de est-european, macar de curiozitate!
Dar nu de marinari batrani, neputinciosi si vasali!!!!

 

Mai, Ambasadorule, care te dai mare aristocrat

si iti miros romanii nostri, afla de la mine ca, de cand e lumea lume, cei care au trebuie sa dea la cei care n-au, daca nu o fac de buna voie, o vor face de nevoie. Ha! Nu va pteti apara de saraciitii lumii!

 

si cum Mittal, cum ramane ?

s-au dus vremurile cand primul ministru britanic a trimis scrisoarea prin care recomanda calduros pe englezul mittal pt preluarea otelariei din Galati.
Atunci nu era preocupat de soarta muncitorilor ?

mama voastra....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor