Ambasadorul Romaniei la Londra a primit titlul "Diplomatul Anului 2015" in Marea Britanie

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 20:23
3059 citiri
Ambasadorul Romaniei la Londra a primit titlul "Diplomatul Anului 2015" in Marea Britanie
Foto: MAE

Ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, Ion Jinga, a primit joi titlul "Diplomat of the Year 2015" ("Diplomatul Anului 2015"), in cadrul "Political and Public Life Awards 2015", un eveniment care a avut loc in Camera Comunelor, fiind organizat de catre revista britanica Asian Voice si gazduit de catre Keith Vaz, presedintele comisiei pentru afaceri interne din Camera Comunelor.

La eveniment, la care a fost premiat si presedintele Camerei Deputatilor din Romania, Valeriu Zgonea, au fost prezente peste 300 persoane: membri ai guvernului britanic, parlamentari britanici si straini, oameni de cultura, diplomati, oameni de afaceri, artisti, jurnalisti, a informat vineri Ambasada Romaniei in Marea Britanie.

Multumind pentru titlul "Diplomatul Anului 2015" si pentru cuvintele de apreciere la adresa activitatii sale, ambasadorul Romaniei a spus: "Este un imens privilegiu sa imi servesc tara ca ambasador in Regatul Unit. Vad in acest premiu o recunoastere a profesionalismului diplomatiei romane in ansamblul sau si o confirmare a relatiilor excelente dintre Romania si Marea Britanie. A fi ambasador la Londra este, deopotriva, o oportunitate si o provocare, pentru ca Londra este un centru al diplomatiei mondiale, un punct de intalnire al celor mai importante axe de interese globale, iar Marea Britanie este astazi unul dintre cei mai buni prieteni, parteneri si aliati ai Romaniei in Europa".

In cadrul galei "Political and Public Life Awards 2015", au fost acordate premii pentru contributii deosebite in domeniile lor de activitate unor personalitati politice, activisti sociali, jurnalisti, actori, juristi, oameni de afaceri, medici, oameni de cultura: William Hague, liderul Camerei Comunelor si fost ministru de Externe (Lifetime Achievement Award for Contribution to Politics), Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor din Parlamentul Romaniei (European Understanding Award), Nicky Morgan, ministrul britanic al Educatiei (Cabinet Minister of the Year), Andy Burnham, ministrul Sanatatii in guvernul laburist din umbra (Shadow Cabinet Minister of the Year), actorul Bhasker Patel (Entertainer of the Year), ziarul London Evening Standard (Newspaper of the Year), avocatul John Cooper (Lawyer of the Year), omul de afaceri Paul Luther (Business Person of the Year), Ibrahim Dogus, fondatorul Centre for Turkey Studies and Development (Community Service Award).

Premiile "Political & Public Life Awards" au fost create in anul 2006 de catre revista britanica Asian Voice.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ambasador Romania Londra diplomatul anului, #Ion Jinga diplomatul anului , #ambasador
Comentarii
S
Stan
rank 1
Saracu Jinga, i-au dat un premiu de consolare, dupa facatura dela...