Ambasadorul SUA are un mesaj pentru Guvern: Sa nu ia masuri pentru a slabi lupta anticoruptie

Vineri, 03 Februarie 2017, ora 15:17
3360 citiri
Ambasadorul SUA are un mesaj pentru Guvern: Sa nu ia masuri pentru a slabi lupta anticoruptie

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a facut vineri un apel ca "Romania sa continue la fel de puternic lupta impotriva coruptiei", explicand ca "acestea sunt intentiile pe care Statele Unite le sustin cu putere".

Hans Klemm a fost prezent, vineri, la ceremonia de deschidere a exercitiului multinational "Sea Shield 17", care are loc in Marea Neagra si la care participa 2.800 de militari din mai multe tari, printre care Romania si SUA.

La finalul ceremoniei, ambasadorul a oferit cateva declaratii jurnalistilor. El a fost intrebat ce parere are despre protestele din intreaga tara din ultimele zile, spunand: "In ultima saptamana, am vazut trei sau patru nopti de demonstratii mari si pasnice nu doar in Bucuresti, ci si in mai multe orase din tara. Facem apel ca Romania sa continue la fel de puternic lupta impotriva coruptiei. Acestea sunt intentiile pe care Statele Unite le sustin cu putere".

Intrebat daca are un mesaj pentru Guvern, ambasadorul a spus ca SUA isi doresc ca lupta impotriva coruptiei sa nu fie slabita.

"Exista o speranta in SUA, si nu ne referim doar la Romania, dar include si Romania, ca partenerii, aliatii, prietenii nostri sa consolideze si sa intareasca statul de drept si lupta impotriva coruptiei si sa nu ia masuri pentru a slabi aceasta lupta", a afirmat Hans Klemm.

De asemenea, el a fost intrebat de jurnalisti ce a discutat cu Liviu Dragnea, raspunzand ca a fost o intalnire privata. Ambasadorul a precizat ca discutia era stabilita de mai mult timp, dorind sa-l felicite pentru faptul ca a devenit presedintele Camerei Deputatilor.

Chestionat si asupra discutiei pe care a avut-o cu premierul Grindeanu, Hans Klemm a mentionat era programata dupa ce acesta a devenit prim-ministru, dar apoi a urmat vizita acestuia in SUA si nu a mai putut fi programata in perioada respectiva.

Hans Klemm a precizat ca a dorit cu acest prilej sa se prezinte premierului. De asemenea, ambasadorul a mentionat ca doreste sa lucreze impreuna cu Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu la intarirea parteneriatului strategic dintre cele doua tari.

Ambasadorul UK s-a intalnit cu Kovesi: DNA, o institutie cheie in lupta anticoruptie din Romania

Departamentul de Stat al SUA: Masurile adoptate de Guvernul Grindeanu submineaza statul de drept

SUA, Germania, Franta, Canada, Belgia si Olanda someaza Guvernul sa renunte la ordonanta Iordache

Ambasadele mai multor tari condamna atacul asupra Justitiei. Dragnea si Grindeanu le ignora

Citeste si:
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
În ultimele luni UDMR-ul a fost implicat în mai multe scandaluri care i-au determinat pe unii actori din PNL, dar și PSD scoaterea maghiarilor de la guvernare. Cu toate astea, liderii...
Românii vor beneficia și la iarnă de plafonarea și compensarea prețului la energie. Anunțul lui Nicolae Ciucă
Românii vor beneficia și la iarnă de plafonarea și compensarea prețului la energie. Anunțul lui Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri, 17 august, că măsurile de plafonare şi compensare a preţului la energie vor rămâne active ”în formula necesară protejării cetăţenilor şi...