Ambasadorul SUA: Geoana este cel mai bun prieten al Americii in Romania (Video)

Luni, 04 Iulie 2011, ora 19:46
6648 citiri
Ambasadorul SUA: Geoana este cel mai bun prieten al Americii in Romania (Video)
Foto: Antena 3

Ambasadorul american la Bucuresti, Mark Gitenstein, celebreaza in stil hawaian cea de-a 235 aniversare a Statelor Unite. La petrecere au fost invitati si premierul Emil Boc, presedintele Senatului, Mircea Geoana, dar si ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

La inceputul discursului sau, Mark Gitenstein le-a urat bun-venit premierului roman, Emil Boc, pe care l-a catalogat drept un "ferm sustinator al reformei in Romania". Mai cordial a fost insa cu pesedistul Mircea Geoana, pe care l-a etichetat ca fiind "un bun prieten al meu si cel mai bun pieten al Americii".

Ministrul Daniel Funeriu, care asculta discursul oficialului american din randurile din spate, nu a fost mentionat in discursul lui Gitenstein.

In continuare, ambasadorul american a vorbit despre cat de importante sunt reformele, "atat pentru presedintele Basescu, cat si pentru presedintele Barack Obama".

Oficialul s-a declarat incantat ca, in ultimii ani, a auzit despre romani care cred in "yes, we can", promovat de liderul american. Gitenstein a dat ca exemplu sase persoane, printre care promoterii campaniei "Let's do it Romania" si un sergent care si-a pierdut un picior intr-o misiune in Afaganistan, iar in prezent ofera consiliere militarilor raniti. "Ce nu te omoara te face mai puternic", a apreciat ambasadorul american.

De asemenea, acesta l-a dat ca exemplu si pe Raed Arafat, secretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii. "Eforturile acestuia au asigurat modernizarea serviciilor medicale, care au ajutat la salvarea multor vieti", a adaugat ambasadorul.

Mark Gitenstein a explicat si de ce a ales stilul hawaian ca tema pentru celebrarea a 235 de ani de la semnarea Declaratiei de Independenta. "Hawaii este statul in care s-a nascut presedintele Obama", s-a justificat ambasadorul, care a facut o scurta inscursiune in istoria acestui stat.

"Revolutionarii romani si americani si-au jerfit vietile pentru ca noi sa fim liberi. Dumnezeu sa binecuvanteze America, Dumnezeu sa binecuvanteze Romania", si-a incheiat discursul ambasadorul SUA la Bucuresti.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Deciziile luate în coaliția PSD-PNL sunt una, iar cele luate în Guvern sunt cu totul alta, a declarat, luni, 27 mai, premierul Marcel Ciolacu, care a susținut că acestea nu trebuie confundate...
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Proiectul legislativ privind suportarea de către statul român a cheltuielilor ocazionate de repatrierea cetăţenilor români decedaţi în străinătate, precum şi modificarea Legii 198/2008...
#Gitenstein ziua americii, #Gitenstein geoana prieten sua, #Gitenstein petrecere geoana boc , #ambasador