Ambasadorul SUA la Bucuresti: Romania, un model de democratie si guvernare deschisa

Vineri, 21 Octombrie 2016, ora 21:14
3833 citiri
Ambasadorul SUA la Bucuresti: Romania, un model de democratie si guvernare deschisa

Ambasadorul american la Bucuresti, Hans Klemm, a spus despre Romania ca devine "un model pentru alte tari din regiune", in ce priveste democratia si guvernarea deschisa, si a incurajat oamenii sa iasa la vot, la alegerile parlamentare.

Aflat la Oradea, diplomatul american a enumerat, in cadrul unei declaratii de presa, motivele pentru care Romania este un model: "consolidarea institutiilor democratice, lupta impotriva coruptiei, dar si imbratisarea altor valori democratice, precum respectarea drepturilor minoritatilor, libertatea religioasa, libertatea presei, dar si rolul femeilor in economie si societate".

Acesta a vorbit si despre relatia tarii sale cu Romania, subliniind ca trebuie gasite "modalitati de a extinde programele de schimb academic pentru ca studentii si profesorii romani sa calatoreasca in SUA".

In ce priveste alegerile parlamentare, Klemm a spus ca romanii trebuie sa iasa la vot pe 11 decembrie.

"Cred ca aceste alegeri sunt de o importanta cruciala pentru viitorul Romaniei. Alegatorii romani vor decide daca Romania va continua pe aceasta traiectorie pozitiva pe care o vedem acum. Sigur ca noi vom lucra intr-o relatie foarte stransa cu orice Guvern ar rezulta, dar noi speram ca noul Executiv va avea standarde inalte de integritate, iar cabinetul ales sa fie unul competent.

Incurajez votantii romani sa iasa la vot, este foarte important. Aceasta lupta impotriva coruptiei trebuie sa continue. Ma bucura foarte mult sa vad ca presedintele Iohannis este hotarat sa o faca. Pe de alta parte, prim-ministrul Ciolos, atunci cand si-a prezentat programul de guvernare la inceputul saptamanii, a pus lupta impotriva coruptiei pe locul intai intre cele zece puncte ale programului", a mai spus ambasadorul.

Universitatea Oradea l-a primit pe Hans Klemm in Aula Magna unde, dupa o scurta prezentare a personalitatii si activitatii acestuia, de catre prorectorul Eugen Macocian, ambasadorul SUA a sustinut o prelegere, despre relatiile romano-americane, care, a spus el, "nu au fost niciodata mai bune".

Hans Klemm a raspuns, in incheiere, si la cateva intrebari venite din partea unor studenti si cadre universitare.

Ambasadorul Statelor Unite s-a aflat in vizita in Maramures, joi, impreuna cu sotia sa. Cei doi "au aflat mai multe despre victimele comunismului si rezistenta, despre traditiile regiunii, dar si despre comunitatea evreiasca din Sighetu Marmatiei", potrivit contului de Facebook U.S. Embassy Bucharest.

Citeste si:
Alexandru Rafila cere reîmpărțirea atribuțiilor între DSU și Ministerul Sănătății: ”Trebuie să găsim o cale de mijloc, echilibrată”
Alexandru Rafila cere reîmpărțirea atribuțiilor între DSU și Ministerul Sănătății: ”Trebuie să găsim o cale de mijloc, echilibrată”
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat miercuri, 1 decembrie, că se va ajunge în curând la o soluție în ceea ce privește reîmpărțirea atribuţiilor între Departamentul...
Controversele numirii deputatei Laura Vicol în fruntea Comisiei Juridce. Ciolacu: ”Va trebui să vină să dea explicaţii”
Controversele numirii deputatei Laura Vicol în fruntea Comisiei Juridce. Ciolacu: ”Va trebui să vină să dea explicaţii”
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că Laura Vicol, propusă la șefia Comisei Juridice a Camerei Deputaților, va trebui să dea explicaţii publice cu privire la acuzaţiile care i se aduc. "Eu...