Ambasadorul SUA mesaj pentru CSM despre independenta justitiei si lupta impotriva coruptiei

Joi, 29 Octombrie 2015, ora 17:40
1449 citiri
Ambasadorul SUA mesaj pentru CSM despre independenta justitiei si lupta impotriva coruptiei
Foto: Facebook/Ambasada SUA

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm, a dat asigurari, la intalnirea cu sefii CSM, ca SUA sprijina Romania in identificarea si dezvoltarea unor mecanisme de sustinere a independentei justitiei, luptei impotriva coruptiei si a statului de drept.

Presedintele si vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Badea, respectiv Bogdan Gabor, au primit joi vizita delegatiei Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, condusa de Hans Klemm.

"In cadrul vizitei, prilejuita de numirea Excelentei Sale Hans Klemm in calitate de ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, acesta a reafirmat sprijinul Statelor Unite ale Americii in identificarea si dezvoltarea unor mecanisme eficiente de colaborare care sa sustina independenta justitiei, lupta impotriva coruptiei si statul de drept in Romania", se arata intr-un comunicat al CSM.

Ambasadorul SUA, mesaj de sustinere pentru Kovesi - ce i-a transmis

Conducerea Consiliului a facut o prezentare generala a rolului, structurii si atributiilor institutiei, accentuand prioritatile stabilite pentru aceasta perioada: garantarea independentei sistemului judiciar si responsabilizarea acestuia, evaluarea impactului intrarii in vigoare a noilor coduri civile si penale, formarea profesionala a magistratilor, luarea masurilor pentru buna functionare a instantelor si parchetelor, formularea propunerilor de modificari legislative cu privire la legile justitiei si demersuri privind recuperarea bunurilor provenite din infractiuni.

"Conducerea Consiliului a apreciat preocuparea si sprijinul constant al misiunii diplomatice la Bucuresti in sustinerea actiunilor de reformare a sistemului judiciar din Romania, fiind subliniata in mod deosebit colaborarea institutionala, inclusiv prin programe de formare si schimb de experienta dedicate judecatorilor si procurorilor romani", se precizeaza in comunicat.

CSM mentioneaza ca, in cadrul discutiilor, s-a evidentiat si buna colaborare dintre institutiile reprezentative ale sistemului judiciar din Romania, dar si dintre Consiliu si celelalte puteri ale statului, in scopul continuarii reformelor legislative, cu precadere cele vizand continuarea luptei impotriva coruptiei.

"La finalul intalnirii, ambele parti si-au exprimat deschiderea spre colaborare pe baza unor principii comune care sa sustina in continuare independenta sistemului judiciar din Romania si lupta impotriva coruptiei", mai arata CSM.

Din delegatia Ambasadei SUA a facut parte si consilierul politic Debra Hevia.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#hans KlemmCSM, #ambasador SUA CSM , #ambasador