Ambasadorul SUA: Nu intrebati ce poate face Romania pentru voi, ci ce puteti face voi pentru ea

Luni, 14 Decembrie 2015, ora 16:32
2938 citiri
Ambasadorul SUA: Nu intrebati ce poate face Romania pentru voi, ci ce puteti face voi pentru ea

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, s-a intalnit, luni, la Facultatea de Drept, cu studenti ai Universitatii din Bucuresti, carora le-a vorbit despre presedintele John Fitzgerald Kennedy si implicarea civica a tinerilor.

"Nu intrebati ce poate face Romania pentru voi, intrebati-va ce puteti face voi pentru Romania", le-a transmis studentilor Klemm, parafrazand cuvintele fostului presedinte american.

Diplomatul le-a spus tinerilor ca reprezinta noua generatie a tarii si vor deveni "conducatorii acestui frumos pamant" - Romania.

Ambasadorul SUA la Bucuresti, discutii online cu romanii despre interzicerea fumatului, noul Guvern si vize (Video)

"Asadar, va intreb: ce veti face, viitori lideri ai Romaniei? Veti transforma Romania in locul pe care vi-l doriti, lipsit de coruptie, bazat pe statul de drept, un loc prosper, cu o administratie publica eficienta, capabila, un loc care sa semene mai mult cu restul Europei?

Veti raspunde chemarii la datorie, atunci cand tara voastra va avea nevoie de voi? Veti candida intr-o zi pentru o functie, asa cum ne incuraja Kennedy, pentru a va sluji tara si pentru a rezolva problemele mari cu care se confrunta astazi Romania? Veti face acest lucru nu pentru ca este usor, ci tocmai pentru ca este greu, asa cum spunea Kennedy?", i-a intrebat ambasadorul pe cei prezenti.

Ambasadorul SUA: Daca nu ar fi fost coruptia, Romania ar fi putut avea autostrazi

El a subliniat ca John Fitzgerald Kennedy a inspirat generatii de americani sa dea dovada de spirit civic si sa participe activ la democratia americana. De asemenea, propria sa familie continua sa promoveze aceasta viziune: fratii, nepoatele si nepotii lui Kennedy au fost membri ai Congresului sau au fost alesi in functii de conducere in statele lor. Fiica sa, Caroline Kennedy, este ambasador al SUA in Japonia.

Ambasadorul a precizat ca, pentru el, mostenirea presedintelui american este una simpla: slujirea umanitatii, a tarii si comunitatii si promovarea unei lumi mai bune pentru generatia viitoare.

Mesajul transmis de noul ambasador SUA in limba romana

Ambasadorul le-a oferit celor prezenti exemplare ale cartii "Profiles of Courage", semnata de presedintele Kennedy. Studentii facultatilor de Drept, Limbi si Literaturi Straine - American Studies, Administratie si Afaceri, Stiinte Politice au pus intrebari despre politica lui Kennedy in Europa de Est, despre Corpul Pacii, despre obiectivele ambasadorului in mandatul sau, dar si despre democratia romaneasca si actualele evolutii politice.

Citeste si:
România a mai expulzat un diplomat de la Ambasada Rusiei la București. Anunțul MAE
România a mai expulzat un diplomat de la Ambasada Rusiei la București. Anunțul MAE
Ministerul Afacerilor Externe a anunțat vineri, 19 august, că un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la București a fost declarat ”persona non grata” pe teritoriul României....
USR mai pierde un senator. George Mîndruță anunță că demisonează din partid și de la șefia filialei din Suceava: „Nu-mi pare rău că plec”
USR mai pierde un senator. George Mîndruță anunță că demisonează din partid și de la șefia filialei din Suceava: „Nu-mi pare rău că plec”
Senatorul George Mîndruţă şi-a anunţat demisia din USR şi din cea de preşedinte al filialei judeţene Suceava. ”Sentimentul care mă încearcă este o mare dezamăgire”, a transmis...