Cand vom avea ambasador american la Bucuresti

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 10:03
2543 citiri
Cand vom avea ambasador american la Bucuresti

Fostul ambasador al SUA la Bucuresti Mark Gitenstein a declarat ca este "foarte descurajat" de faptul ca numirea unui nou ambasador in Romania dureaza atat de mult, dar a subliniat ca succesorul sau va fi un diplomat de cariera.

"Sunt foarte descurajat de faptul ca numirea unui nou ambasador dureaza atat de mult. Romania merita un nou ambasador cat de curand posibil", a declarat Mark Gitenstein, fostul ambasador al SUA la Bucuresti.

Gitenstein a precizat ca in cei doi ani de cand si-a incheiat mandatul in Romania a facut presiuni pe langa Administratia Obama pentru ca aceasta sa actioneze in vederea unei nominalizari.

Ce spune Duane Butcher despre viitorul ambasador american la Bucuresti

"Am vorbit cu oficialii implicati in procesul de selectie si stiu ca se fac progrese pentru a propune pe cineva. Cred ca aceasta intarziere este provocata in special de presiunile cauzate de alte activitati de aici, de la Washington, si nimic mai mult", a afirmat Mark Gitenstein.

"Odata ce Administratia va face o nominalizare, SUA vor trimite acest nume presedintelui roman pentru acord. Daca presedintele isi da acordul, Administratia americana va propune numele pentru confirmare Senatului SUA, un proces care va dura cateva luni. E greu de spus cat de mult va dura", a spus Gitenstein.

Fostul ambasador sustine ca succesorul sau va fi un diplomat de cariera.

"Din ce stiu, cel nominalizat va fi un diplomat de cariera, ceea ce am si recomandat. Acest lucru ar trebui sa faciliteze obtinerea confirmarii din partea Senatului", a precizat el.

Mark Gitenstein si-a incheiat mandatul de ambasador la Bucuresti pe 14 decembrie 2012.

In cadrul unei intrevederi cu insarcinatul cu afaceri al SUA Dean Thompson, pe 26 noiembrie, ministrul roman de Externe, Bogdan Aurescu, a reiterat necesitatea inregistrarii de progrese in ceea ce priveste numirea unui nou ambasador american la Bucuresti.

Administratia americana are in atentie necesitatea desemnarii unui ambasador al SUA la Bucuresti, l-a asigurat secretarul de stat, John Kerry, pe fostul ministru de Externe, Titus Corlatean, intr-o discutie care a avut loc, pe 29 aprilie, la Washington, potrivit unui comunicat MAE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Mark Gitenstein ambasador SUA, #numire ambasador SUA Bucuresti , #ambasador