Ambasadorul britanic la Bucuresti militeaza pentru confiscarea averilor ilicite

Luni, 11 Iulie 2011, ora 15:04
1682 citiri
Ambasadorul britanic la Bucuresti militeaza pentru confiscarea averilor ilicite
Foto: Romania Libera

Ambasadorul Angliei la Bucuresti, Martin Harris, sustine ca subiectul confiscarii averilor ilegale, discutat de politicienii romani, conteaza pentru Londra, deoarece procedura ar ajuta autoritatile din Romania si Marea Britanie sa combata criminalitatea in Europa.

"Parlamentul de la Bucuresti dezbate noile prevederi privind confiscarea averilor in Romania. Aceasta chestiune intereseaza Regatul Unit. Ne bucuram de o excelenta cooperare cu politia romana in investigarea si urmarirea penala a criminalitatii transfrontaliere. Pentru ca aceasta sa fie pe deplin eficienta, ne sunt necesare si proceduri, nu numai prinderea criminalilor", scrie pe Martin Harris pe blogul personal.

Diplomatul mai atrage atentia ca in Marea Britanie autoritatile incearca sa ii impiedice, prin toate masurile legale posibile, pe infractori sa se foloseasca de bunurile obtinute ilegale.

"Sunt preocupati ca infractorii sa nu realizeze case imense si sa nu-si cumpare masini scumpe in alte parti din Europa. Motivatia pentru multe infractiuni sunt banii. Trebuie sa aratam ca infractionalitatea nu furnizeaza venituri si sa privam retelele de criminalitate de bani si alte bunuri pe care le folosesc pentru a-si finanta si extinde operatiunile lor.

Prin urmare, un sistem robust pentru recuperarea bunurilor face parte dintr-un sistem eficient pentru cooperarea dintre fortele de politie din Marea Britanie si Romania in combaterea criminalitatii in intreaga Europa", pledeaza ambasadorul Martin Harris.

Diplomatul promite ca Londra va continua sa furnizeze consiliere si sprijin Romaniei pentru stabilirea unui sistem propriu de confiscare a profiturilor aduse de infractionalitate.

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind confiscarea averilor ilicite

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, proiectul de lege privind confiscarea averilor ilicite, initiat de Ministerul Justitiei. Documentul trebuie acum sa fie aprobat si de Parlament.

"Guvernul a decis sa se adopte directiva confiscarii extinse, potrivit normei europene. Romania este singura tara in care nu se confisca averea care nu are justificare legala. Modificarea Codului Penal da o satifactie, in sensul ca statul poate confisca averile celor care nu pot justifica cu mijloace legale averea pe care o au", a anuntat premierul Emil Boc, la sfarsitul sedintei de Guvern.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Martin Harris ambasador, #confisca averi ilicite , #ambasador