Ambasadorul SUA are un mesaj pentru Guvern: Sa nu ia masuri pentru a slabi lupta anticoruptie

Vineri, 03 Februarie 2017, ora 15:17
3522 citiri
Ambasadorul SUA are un mesaj pentru Guvern: Sa nu ia masuri pentru a slabi lupta anticoruptie
Foto: Ziare.com

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a facut vineri un apel ca "Romania sa continue la fel de puternic lupta impotriva coruptiei", explicand ca "acestea sunt intentiile pe care Statele Unite le sustin cu putere".

Hans Klemm a fost prezent, vineri, la ceremonia de deschidere a exercitiului multinational "Sea Shield 17", care are loc in Marea Neagra si la care participa 2.800 de militari din mai multe tari, printre care Romania si SUA.

La finalul ceremoniei, ambasadorul a oferit cateva declaratii jurnalistilor. El a fost intrebat ce parere are despre protestele din intreaga tara din ultimele zile, spunand: "In ultima saptamana, am vazut trei sau patru nopti de demonstratii mari si pasnice nu doar in Bucuresti, ci si in mai multe orase din tara. Facem apel ca Romania sa continue la fel de puternic lupta impotriva coruptiei. Acestea sunt intentiile pe care Statele Unite le sustin cu putere".

Intrebat daca are un mesaj pentru Guvern, ambasadorul a spus ca SUA isi doresc ca lupta impotriva coruptiei sa nu fie slabita.

"Exista o speranta in SUA, si nu ne referim doar la Romania, dar include si Romania, ca partenerii, aliatii, prietenii nostri sa consolideze si sa intareasca statul de drept si lupta impotriva coruptiei si sa nu ia masuri pentru a slabi aceasta lupta", a afirmat Hans Klemm.

De asemenea, el a fost intrebat de jurnalisti ce a discutat cu Liviu Dragnea, raspunzand ca a fost o intalnire privata. Ambasadorul a precizat ca discutia era stabilita de mai mult timp, dorind sa-l felicite pentru faptul ca a devenit presedintele Camerei Deputatilor.

Chestionat si asupra discutiei pe care a avut-o cu premierul Grindeanu, Hans Klemm a mentionat era programata dupa ce acesta a devenit prim-ministru, dar apoi a urmat vizita acestuia in SUA si nu a mai putut fi programata in perioada respectiva.

Hans Klemm a precizat ca a dorit cu acest prilej sa se prezinte premierului. De asemenea, ambasadorul a mentionat ca doreste sa lucreze impreuna cu Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu la intarirea parteneriatului strategic dintre cele doua tari.

Ambasadorul UK s-a intalnit cu Kovesi: DNA, o institutie cheie in lupta anticoruptie din Romania

Departamentul de Stat al SUA: Masurile adoptate de Guvernul Grindeanu submineaza statul de drept

SUA, Germania, Franta, Canada, Belgia si Olanda someaza Guvernul sa renunte la ordonanta Iordache

Ambasadele mai multor tari condamna atacul asupra Justitiei. Dragnea si Grindeanu le ignora

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Hans Klemm lupta anticoruptie Romania, #ambasador SUA mesaj Guvern anticoruptie , #ambasador