Ambasadorul SUA: Cu cat ramane Morar la sefia DNA mai mult, cu atat mai bine

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 22:37
3033 citiri
Ambasadorul SUA: Cu cat ramane Morar la sefia DNA mai mult, cu atat mai bine
Foto: Arhiva

Ambasadorul american la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat joi ca prelungirea mandatului lui Daniel Morar la sefia DNA ar fi un lucru foarte bun, iar daca va fi inlocuit spera ca va veni cineva la fel de bun.

"Ar fi un lucru foarte bun (prelungirea mandatului lui Daniel Morar - n.red.). Nu stiu daca se poate, daca nu trebuie amendata legea. Nu sunt familiar cu regulile romanesti. Dar, cu cat il tineti pe Daniel Morar in functie mai mult timp, cu atat mai bine va fi", a spus Gitenstein pentru Mediafax.

Ambasadorul SUA s-a declarat multumit si de rezultatele pe care le-a obtinut procurorul general Laura Codruta Kovesi.

"Sunt preocupat. Vreau sa ma asigur ca oricine ii va inlocui (Daniel Morar si Laura Codruta Kovesi n.red.) va avea aceleasi rezultate pe care le-au avut ei. Spun doar ca pentru SUA este de o importanta cruciala ca oricine i-ar inlocui sa dovedeasca aceeasi calitate, integritate si independenta pe care au dovedit-o ei", a mai explicat oficialul american.

Mark Gitenstein incurajeaza Guvernul Romaniei sa faca tot posibilul ca in locul celor doi sa fie alese persoanele potrivite.

"Incurajez Guvernul Romaniei sa se asigure ca vor fi alesi succesori potriviti pentru a mentine aceleasi standarde", a mai completat ambasadorul american.

Kovesi si Morar, ridicati in slavi de americani: Realizarile lor sunt impresionante

Ambasada SUA la Bucuresti transmitea miercuri un comunicat de presa prin care preciza ca procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, si procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, au avut in mandatele lor "realizari impresionante".

"Cooperarea cu procurorii romani a fost un alt element cheie in succesul eforturilor noastre de aplicare a legii. SUA apreciaza devotamentul, curajul si integritatea conducerii si a angajatilor Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si ai directiilor specializate din cadrul acestei institutii, Directia nationala anticoruptie si Directia de investigare a infractiunilor de criminalitate organizata si terorism.

Mandatele procurorului general si al procurorului sef al DNA expira in 2012, dupa sase ani de realizari impresionante. Incurajam Guvernul Romaniei sa se asigure ca vor fi alesi succesori potriviti pentru a mentine aceleasi standarde inalte de integritate, independenta si simt al raspunderii", se arata in comunicatul Ambasadei SUA de miercuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ambasador SUA Bucuresti lauda Morar, #Daniel Morar sef DNA , #ambasador