Ambasadorul SUA: Geoana este cel mai bun prieten al Americii in Romania (Video)

Luni, 04 Iulie 2011, ora 19:46
6636 citiri
Ambasadorul SUA: Geoana este cel mai bun prieten al Americii in Romania (Video)
Foto: Antena 3

Ambasadorul american la Bucuresti, Mark Gitenstein, celebreaza in stil hawaian cea de-a 235 aniversare a Statelor Unite. La petrecere au fost invitati si premierul Emil Boc, presedintele Senatului, Mircea Geoana, dar si ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

La inceputul discursului sau, Mark Gitenstein le-a urat bun-venit premierului roman, Emil Boc, pe care l-a catalogat drept un "ferm sustinator al reformei in Romania". Mai cordial a fost insa cu pesedistul Mircea Geoana, pe care l-a etichetat ca fiind "un bun prieten al meu si cel mai bun pieten al Americii".

Ministrul Daniel Funeriu, care asculta discursul oficialului american din randurile din spate, nu a fost mentionat in discursul lui Gitenstein.

In continuare, ambasadorul american a vorbit despre cat de importante sunt reformele, "atat pentru presedintele Basescu, cat si pentru presedintele Barack Obama".

Oficialul s-a declarat incantat ca, in ultimii ani, a auzit despre romani care cred in "yes, we can", promovat de liderul american. Gitenstein a dat ca exemplu sase persoane, printre care promoterii campaniei "Let's do it Romania" si un sergent care si-a pierdut un picior intr-o misiune in Afaganistan, iar in prezent ofera consiliere militarilor raniti. "Ce nu te omoara te face mai puternic", a apreciat ambasadorul american.

De asemenea, acesta l-a dat ca exemplu si pe Raed Arafat, secretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii. "Eforturile acestuia au asigurat modernizarea serviciilor medicale, care au ajutat la salvarea multor vieti", a adaugat ambasadorul.

Mark Gitenstein a explicat si de ce a ales stilul hawaian ca tema pentru celebrarea a 235 de ani de la semnarea Declaratiei de Independenta. "Hawaii este statul in care s-a nascut presedintele Obama", s-a justificat ambasadorul, care a facut o scurta inscursiune in istoria acestui stat.

"Revolutionarii romani si americani si-au jerfit vietile pentru ca noi sa fim liberi. Dumnezeu sa binecuvanteze America, Dumnezeu sa binecuvanteze Romania", si-a incheiat discursul ambasadorul SUA la Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
#Gitenstein ziua americii, #Gitenstein geoana prieten sua, #Gitenstein petrecere geoana boc , #ambasador