Ambasadorul SUA i-a zis lui Dragnea ca impozitul pe cifra de afaceri ar afecta parteneriatul SUA-Romania

Joi, 06 Iulie 2017, ora 15:28
7127 citiri
Ambasadorul SUA i-a zis lui Dragnea ca impozitul pe cifra de afaceri ar afecta parteneriatul SUA-Romania
Foto: Facebook/U.S. Embassy Bucharest

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a declarat joi, la finalul intrevederii pe care a avut-o cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, ca dimensiunea economica a parteneriatului dintre Romania si Statele Unite ale Americii ar putea fi afectata de noile masuri economice anuntate de Guvernul Tudose.

"Am petrecut un timp foarte constructiv, in care am discutat despre parteneriatul strategic dintre Statele Unite cu Romania, ceea ce avem de facut in continuare impreuna Guvernul Romaniei, Parlamentul, pentru a intari acest parteneriat.

L-am asigurat pe presedinte ca sunt gata sa lucrez impreuna cu premierul Tudose si cu noul guvern. A fost o ora fructoasa, dar si trista, pentru ca domnul Thompson va pleca din Romania maine. Am fost onorat sa discut cu domnul Dragnea despre aceste oportunitati", a afirmat Hans Klemm.

Declaratiile au fost facute de Klemm la sfarsitul unei intalniri cu Liviu Dragnea, la care a participat si adjunctul sefului misiunii diplomatice a SUA, Dean Thompson, care isi incheie mandatul in Romania.

Intrebat daca a discutat cu Liviu Dragnea despre noile masuri economice anuntate de Guvernul Tudose, precum impozitul pe cifra de afaceri, ambasadorul a spus: "Da, am discutat despre relatiile noastre in domeniul securitatii, despre dimensiunea economica a parteneriatului nostru care poate fi afectat prin noile masuri".

Chestionat in continuare daca Romania este, in prezent, un mediu atractiv pentru investitori, Hans Klemm a raspuns: "In acest moment da, dar noul guvern trebuie sa faca totul sa mentina aceasta atractivitate. Si, asa cum am spus (pe 4 iulie - n.red.), stabilitatea, predictibilitatea si transparenta sunt importante si consultarea cu oamenii de afaceri straini, cu investitorii sunt importante pentru a mentine aceasta atractivitate".

De asemenea, intrebat daca este ingrijorat de aceasta situatie, diplomatul american a raspuns negativ, explicand ca nu ii place sa vorbeasca despre situatii ipotetice.

"Nu in acest moment, dar nu-mi place sa vorbesc despre situatii ipotetice, dar este foarte important ca guvernul sa trimita semnale corecte companiilor americane si celorlalti investitori straini", a precizat Hans Klemm.

Vezi ce a spus Klemm si despre Laura Codruta Kovesi

Jurnalistii l-au mai intrebat pe ambasador daca schimbarile facute asupra taxarii companiilor sunt in regula sau nu si daca ar trebuit sa schimbam ceva sau sa ramanem pe linia de acum, ambasadorul a reiterat faptul ca trebuie sa existe transparenta si consultari cu toate companiile.

"Guvernele din toata lumea, inclusiv guvernul meu, intotdeauna iau in calcul schimbari in politicile economice, fiscale, dar acest lucru trebuie facut cu consultarea partilor interesate, cu oamenii de afaceri, cu investitorii", a completat oficialul american.

Intrebat daca dimensiunea economica a parteneriatului dintre Romania si SUA poate fi afectata de aceste masuri, Klemm a spus ca "depinde care sunt masurile", dar, "potential, da".

Citeste si:

  • Modificari radicale in programul PSD, cu impact major pentru firme si populatie: Nu mai scade TVA, se introduc impozitul pe cifra de afaceri si taxa de solidaritate
  • Tariceanu nu sustine impozitul pe cifra de afaceri daca va duce la usurarea unora si omorarea altora
  • Dragnea promite analize si simulari inainte de a aplica impozitul pe cifra de afaceri: Ajutam firmele sa aiba profit mai mare
  • Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
    CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
    Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
    De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
    De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
    În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
    #Klemm impozit cifra, #PSD impozit afaceri , #ambasador