Ambasadorul SUA la Bucuresti: SUA ii sustin in totalitate pe presedintele Iohannis si guvernul Ciolos

Duminica, 20 Decembrie 2015, ora 09:40
4938 citiri
Ambasadorul SUA la Bucuresti: SUA ii sustin in totalitate pe presedintele Iohannis si guvernul Ciolos

"Statele Unite intentioneaza sa-i sustina in totalitate pe presedintele Iohannis, prim-ministrul Ciolos si guvernul sau. Vom ramane un puternic aliat, partener si prieten al Romaniei", a declarat, sambata seara, Hans Klemm, ambasadorul SUA in Romania, intr-un interviu acordat Digi24.

Hans Klemm a fost nominalizat de administratia SUA dupa mai bine de doi ani si jumatate de la plecarea fostului ambasador al SUA in Romania, Mark Gitenstein, incheind o lunga perioada in care SUA nu au avut la Bucuresti un reprezentant la nivel de ambasador.

Desi afectat de tragedia de la club Colectiv, Hans Klemm spune ca ceea ce s-a intamplat dupa, in strada, l-a impresionat: "Am fost foarte inspirat de ceea ce am vazut la inceputul lunii noiembrie. Incendiul de la Clubul Colectiv a fost o tragedie imensa, asemanatoare in mare celei petrecute in SUA acum circa 12 ani. Am fost foarte socati si intristati gandindu-ne atat la victime, cat si la familiile si prietenii lor. Dar ce s-a intamplat in saptamana urmatoare, intai la Bucuresti, apoi in alte mari orase din Romania a fost extrem de inspirational. Zeci de mii de oamenii au iesit in strada, foarte pasnici, in spiritul implicarii civice, pentru a-si exprima sperantele pentru o Romanie mai prospera, care nu este corupta, care are o administratie publica transparenta si atenta la nevoile cetatenilor, o Romanie care seamana mai mult cu restul Europei, o Europa prospera si in pace".

In context, ambasadorul confirma sustinerea pe care SUA o acorda presedintelui Iohannis si guvernului Ciolos. "Presedintele Iohannis a luat apoi masuri pentru instalarea unui nou guvern. Statele Unite intentioneaza sa-i sustina in totalitate pe presedintele Iohannis, prim-ministrul Ciolos si guvernul sau. Vom ramane un puternic aliat, partener si prieten al Romaniei. Cred ca acum exista mari sperante ca Romania va intra pe o directie noua, mai pozitiva, dar acest lucru cere timp si va fi nevoie de sprijinul romanilor. Vom vedea si trebuie sa speram in continuare ca institutiile romanesti vor oferi oamenii pe care i-a cerut strada in noiembrie", a spus ambasadorul SUA in emisiunea Pasaport diplomatic, la Digi24.

La 26 de ani de la Revolutia din decembrie 1989, noul ambasador al SUA la Bucuresti apreciaza ca "evolutiile petrecute in Romania dupa evenimentele din decembrie 1989 sunt extrem de pozitive: Romania este acum membra NATO, are un parteneriat strategic foarte puternic cu SUA si este membra a UE, fiind totodata deplin integrata in comunitatea internationala".

Totusi, afirma Hans Klemm, Romania mai are multe de facut pentru a-si consolida rolul pe scena internationala: sa gaseasca o modalitate de a-si asigura o crestere economica sustenabila, sa continue lupta impotriva coruptiei, sa dezvolte infrastructura rutiera si sa reformeze administratia publica, folosirea eficienta a fondurilor europene etc.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#ambasador SUA Bucuresti Hans Klemm, #sustinere SUA Iohannis Ciolos , #ambasador