Ambasadorul SUA: Nu mai puteti sa va taxati unii pe altii la nesfarsit

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 08:36
3191 citiri
Ambasadorul SUA: Nu mai puteti sa va taxati unii pe altii la nesfarsit

Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucuresti, a declarat ca este indragostit de Romania si afirma ca se tara noastra descurca mult mai bine ca alte tari din regiune, insa "nu ne mai putem taxa unii pe altii la nesfarsit".

"Am citit in ziare ca trebuie sa reformati sectorul public. Trebuie sa fie mai eficient si, probabil mai redus ca dimensiuni. Pentru dezvoltarea economiei, este necesara dezvoltarea sectorului privat.

Este in folosul fiecarui barbat, femeie si copil din Romania cand ai investitii straine care vin in tara si, inca si mai important, cand generati, prin intermediul propriilor piete, cresterea economica si consolidarea companiilor romanesti. Asa se dezvolta toate pietele libere si democratiile occidentale", a declarat ambasadorul SUA in cadrul unui interviu acordat Romania Libera.

Mark Gitenstein a subliniat faptul ca este putin dezamagit ca si in Romania, la fel ca in SUA, se exagereaza uneori cu folosirea excesiva a campaniilor negative, impostura, si lipsa de dorinta de a ingropa securea si a lua decizii ca o natiune.

"Este ironic, dar Romania se descurca probabil mai bine ca alte tari din regiune. Cu toate acestea, romanii iau decizii foarte dure, dar necesare iar pentru noi este imbucurator. Politica aici este extrem de conflictuala, dar asa este si in Statele Unite acum.

Comentariul meu in ceea ce priveste politica dumneavoastra este ca ati invatat multe lectii gresite din politica americana si ca incercati sa preluati multe aspecte pe care as prefera sa nu le preluati", a mai spus acesta.

Ambasadorul SUA la Bucuresti a mai precizat ca scutul antiracheta este un proiect important pentru ca acesta va fi capabil sa faca fata amenintarilor de securitate.

"Si aceasta este o oportunitate pentru Romania sa joace un rol important prin intermediul NATO in protejarea nu numai a sa si a Statelor Unite, ci si a tuturor vecinior sai de aceasta amenintare. Asta este ceea ce fac partenerii din Alianta iar Romania este un aliat NATO de foarte mare incredere", a mai declarat diplomatul american.

Marc Gitenstein s-a aratat nemultumit de problema legii ANI, dar acum a spus ca este multumit de raspunsul lui Traian Basescu.

"Cel mai important raspuns a venit din partea presedintelui care a retrimis legea Parlamentului si a cerut legislativului sa revina asupra ei. De fapt, Camera Deputatilor a facut o lege foarte buna.

Am fost foarte multumiti de legea aceea si acum speram ca presedintele si ONG-urile sa convinga Senatul sa adopte proiectul de lege propus de Camera. Aceasta este solutia potrivita la o problema legala dificila", a mai spus acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mark Gitenstein Romania, #Romania iesire criza , #ambasador