Ambasadorul SUA: Romania are mare potential turistic pentru americani

Joi, 29 Octombrie 2015, ora 19:50
2879 citiri
Ambasadorul SUA: Romania are mare potential turistic pentru americani
Foto: Ziare.com

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a declarat joi, in timpul unui tur prin centrul Bucurestiului, ca Romania are un mare potential sa devina o destinatie atractiva pentru turistii americani, dar este nevoie de o mai buna promovare a tarii.

"Cred ca Romania are un mare potential sa devina o destinatie atractiva pentru turistii americani. Deja este, dar potentialul pentru o intelegere mai mare a Romaniei de catre America este acolo", a declarat diplomatul american in Piata Revolutiei.

Diplomatul american a mai spus ca este nevoie de o promovare mai buna a Romaniei pentru a atrage turisti, precizand ca astfel de campanii ar putea fi coordonate fie de industria de resort, fie de guvern.

"In timp ce m-am pregatit pentru misiunea de la Bucuresti am avut senzatia ca Romania poate sa faca o treaba mai buna. Industria turistica, Guvernul Romaniei sau o combinatie (din astea doua - n.red.) sa explice Romania intr-un mod mai captivant Americii, dar probabil si altor parti de lume, de asemenea.

Daca va uitati la alte tari, vecini sau alte state membre ale UE, unele fac o treaba foarte buna in a se brandui, in a se vinde Americii. Irlanda este un exemplu, dar este de asemenea si Marea Britanie, Franta, Germania", a mai spus Klemm.

Intrebat cum i se pare Bucurestiul dupa o plimbare pe jos prin centrul Capitalei, Klemm a spus: "Extraordinar. Am avut multe oportunitati sa merg cu masina prin Bucuresti, dar nu sa merg incet si sa invat despre istoria asociata a acestor cladiri fantastice din centrul orasului. (...) Ce am vazut in Bucuresti pana acum este foarte impresionant."

Ambasada SUA a premiat antreprenorul lunii octombrie joi, castigatorul titlului fiind firma Bucharest Walks, care organizeza tururi ghidate prin Bucuresti. Dupa terminarea ceremoniei, ambasadorul a beneficiat de un tur prin centrul Bucurestiului, de la Casa Oamenilor de Stiinta, din Piata Lahovari, pana la Biserica Kretzulescu.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#ambasador SUA Romania potential turistic, #Romania turisti americani, #Hans Klemm turism Romania , #ambasador