Pe cine trimite Basescu in razboiul din Mali

Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 19:12
4554 citiri
Pe cine trimite Basescu in razboiul din Mali
Foto: presidency.ro

Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, decretul privind acreditarea lui Ciprian Mihali in functia de ambasador al Romaniei in Mali, Coasta de Fildes si Republica Capului Verde.

Reprezentarea diplomatica a Romaniei in Mali este asigurata de Ambasada Romaniei in Senegal.

Ciprian Mihali a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de politica externa ale Senatului si Camerei Deputatilor, la 29 noiembrie 2011, pentru functia de ambasador in Republica Senegal, Republica Mali, Republica Guineea, Statul Burkina Faso, Republica Gambia, Republica Guineea-Bissau, Republica Coasta de Fildes si Republica Capului Verde.

Ciprian Mihali nu a avut anterior experienta diplomatica. La data audierii, Mihali era titular al cursurilor de filosofia secolului XX, Postmodernism, la Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj.

Atacuri aeriene ale Frantei in Mali

Franta a lansat vineri o misiune in Mali, pentru a opri inaintarea islamistilor spre capitala tarii.

Tarile vecine vor trimite 3.000 de soldati, in urma Rezolutiei 2085 a Consiliului de Securitate al ONU, adoptata in decembrie 2012.

Ministrii de Externe ai UE se vor intalni joi, la Bruxelles, pentru a discuta despre implicarea Uniunii in aceasta misiune.

Cel putin 11 soldati din Mali si un pilot francez au murit de vineri pana in prezent. De partea cealalta, peste 100 de militanti si-au pierdut viata.

Grupari islamiste si rebeli tuaregi au profitat de haosul care a urmat loviturii militare din aprilie 2012 pentru a prelua controlul in nordul tarii.

Islamistii i-au indepartat apoi pe tuaregi si au inceput sa controleze principalele orase din regiune si sa inainteze si in alte regiuni din Mali.

La rubrica "Alerte de calatorie" de pe site-ului MAE, se precizeaza ca, "avand in vedere prezenta gruparilor jihadiste in nordul Mali, precum si situatia de razboi instalata la 9 ianuarie 2013, cu ciocniri intense inspre centrul tarii, care au impus decretarea starii de necesitate si convocarea de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU, in seara zilei de 10 ianuarie 2013, pentru avizarea desfasurarii unei forte internationale in zona, situatia interna in Mali s-a degradat intens si a devenit periculoasa".

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa evite in aceasta perioada calatoriile in Mali, iar celor aflati deja in aceasta tara sa paraseasca teritoriul acesteia, daca prezenta lor in Mali nu este imperios necesara.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Traian Basescu decret ambasador Mali, #Basescu Mihali ambasador Mali, #Basescu numire ambasador Mali, #ambasador roman Mali , #ambasador