Discutie LIVE cu ambasadorul SUA la Bucuresti

Marti, 14 Iunie 2016, ora 07:08
2108 citiri
Discutie LIVE cu ambasadorul SUA la Bucuresti
Foto: Facebook/U.S. Embassy Bucharest

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, ii invita pe romani la o discutie online, care va avea loc marti, intre orele 15:30 si 16:30.

"De la sosirea in Romania, ambasadorul SUA, Hans Klemm a participat la numeroase evenimente culturale si a calatorit in diverse regiuni ale tarii pentru a promova parteneriatul strategic Romania-SUA si a se intalni cu cetateni romani", arata un comunicat remis Ziare.com de catre reprezentanta diplomatica, in care este anuntata discutia online.

Diplomatul va vorbi despre prioritatile sale in calitate de ambasador al SUA in Romania, prietenia SUA-Romania si schimburile culturale si educationale dintre cele doua tari.

Discutia va avea loc pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la Bucuresti, unde pot fi puse intrebari referitoare la subiectele mentionate atat inainte, cat si in timpul discutiei online, iar ambasadorul Klemm va raspunde personal.

Saptamana trecuta, ambasadorul a povestit despre profesorul sau, scriitorul Matei Calinescu, si influenta acestuia asupra carierei sale.

"Ca student la Universitatea din Indiana, in urma cu 35 de ani, l-am avut ca profesor pe Matei Calinescu si atunci cand am inceput cursurile cu dumnealui nu stiam nimic despre Romania. (...) Matei Calinescu mi-a prezentat muzica romaneasca, literatura, istoria si desigur nu mi-a ascuns nici perioada politica extrem de dificila pe care o traversa Romania atunci, vorbim de anul 1981", a spus Klemm.

El a relatat ca profesorul Matei Calinescu a trezit in el "visul de a trai si lucra candva in Romania".

"Daca nu ar fi existat inspiratia pe care mi-a oferit-o Matei Calinescu, nu as fi fost azi aici si cu siguranta nu as fi fost atat de bine pregatit pentru misiunea mea de ambasador in Romania", a mai spus Klemm.

UPDATE: Ambasada americana la Bucuresti a anuntat ca webchatul care trebuia sa inceapa marti la orele 15.30 a fost amanat. "Dragi prieteni, dat fiind faptul ca numerosi romani vin astazi la Ambasada pentru a transmite condoleante Statelor Unite, amanam webchatul de astazi cu ambasadorul Hans Klemm pentru o data ulterioara", se arata pe pagina de Facebook a Ambasadei americane la Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#discutie online ambasador SUA Bucuresti Facebook, #webchat ambasador SUA Romania anulat , #ambasador