Fost ambasador SUA in Romania: Demiterea lui Basescu ar intari disfunctiile sistemului politic

Marti, 14 August 2012, ora 11:48
4813 citiri
Fost ambasador SUA in Romania: Demiterea lui Basescu ar intari disfunctiile sistemului politic

Fostul ambasador al SUA la Bucuresti Michael Guest sustine ca suspendarea lui Traian Basescu ar intari disfunctiile sistemului politic romanesc, nu le-ar slabit.

Articolul, publicat luni in sectiunea de comentarii a cotidianului The New York Times, vine ca raspuns la materialul scris, pe 2 august, de fostul presedinte al Senatului Romaniei, Mircea Geoana, cu titlul "Aducand Romania pe calea cea buna".

Acolo, fostul candidat la presedintie critica starea generala a Romaniei, determinata, in opinia sa, de masurile luate de administratia Basescu. De asemenea, Geoana aducea in discutie schimbarea rapida a presedintilor celor doua Camere, numarul mare al romanilor care au votat pentru suspendarea lui Traian Basescu, precum si situatia generala a sistemului politico-juridic din Romania.

"Mircea Geoana scrie ca sistemul politic din Romania este disfunctional. Ca fost presedinte al partidului Social-Democrat (un detaliu biografic nementionat - n.a.), el ar trebui sa stie mai bine", a scris, luni, Michael Guest.

Fostul ambasador a adaugat ca agenda prezentata de Mircea Geoana (stat de drept, reforma judiciara, dialog politic si ingradirea unor interese economice legitime) nu este ceva nou.

"Adevarul este ca niciun politician roman nu a avut curajul si abilitatea de a promova pasi concreti si realizabili in domeniul reformelor", a declarat Michael Guest.

Fostul ambasador a conchis, observand ca, in ciuda defectelor care ii sunt atribuite lui Traian Basescu, suspendarea acestuia, "motivata de apeluri populiste la nemultumire", a consolidat disfunctiile generale din Romania si nu le-a slabit.

Negocieri pentru putere după parlamentare. Ce funcții și-ar fi împărțit PSD și PNL
Negocieri pentru putere după parlamentare. Ce funcții și-ar fi împărțit PSD și PNL
În așteptarea negocierilor de marți, 10 decembrie, care vor începe la ora 19:00, partidele din viitoarea coaliție de guvernare și-ar fi împărțit deja o serie de funcții. Postul de...
Lunga istorie a alianțelor politice de conjunctură: trădări, certuri și intrigi. Ce urmează
Lunga istorie a alianțelor politice de conjunctură: trădări, certuri și intrigi. Ce urmează
În contextul rezultatelor de la alegerile parlamentare din 1 decembrie, care au certificat o creștere alarmantă a curentelor suveraniste în România, partidele tradiționale PSD, PNL, USR și...
#Guest raspunde Geoana, #suspendare Basescu, #demitere presedinte, #ambasador SUA, #PSD, #Senat, #Senatul Romaniei , #ambasador
  1. Lunga istorie a alianțelor politice de conjunctură: trădări, certuri și intrigi. Ce urmează
  2. Fost preşedinte al UDMR: „Modul în care se conturează coaliţia de guvernare este un lucru neobişnuit. Îmi aminteşte de 1996”
  3. ”România a devenit primul stat în care au aplicat aceleași metode”, spune un fost lider al opoziției din Georgia despre amestecul rusesc în alegerile prezidențiale
  4. Crin Antonescu, despre Călin Georgescu: „Nu păcătuieşte printr-o orientare anti-occidentală, ci prin faptul că minte”
  5. Crin Antonescu, despre o eventuală candidatură la președinția României: ”Am spus foarte clar că de dorit nu îmi doresc, nu am în agendă aşa ceva”
  6. Opinie: Călin Georgescu, sfințit de ÎPS Teodosie
  7. Kelemen Hunor: ”PSD-ul trebuie să dea primul ministru. Asta este principiu democratic”
  8. POT, Partidul Oamenilor nu prea Tineri. Media de vârstă a membrilor formațiunii ajunși în Parlament depășește 45 de ani
  9. Tiktok nu a răspuns încă la cererile de informații trimise de Comisia Europeană referitoare la alegerile din România. Termenul limită și amenda uriașă pe care o poate primi
  10. Potra susține că la Ciolpani s-a întâlnit doar cu echipa de securitate a lui Călin Georgescu. "Niște băieți de treabă care au lucrat în Congo"