Gata cu fumatul in baruri si restaurante! Ambasadorul SUA saluta legea

Marti, 16 Februarie 2016, ora 20:46
4315 citiri
Gata cu fumatul in baruri si restaurante! Ambasadorul SUA saluta legea
Foto: Ziare.com

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, considera ca Legea care interzice fumatul in spatii publice inchise exemplifica cel mai bine procesul democratic din Romania si sustine ca aceasta lege va duce la o Romanie mai sanatoasa si mai prospera.

"Aceasta lege va proteja publicul de efectele fumatului pasiv si va asigura un aer curat. Legea va duce la o Romania mai sanatoasa, iar o Romania mai sanatoasa este una mai prospera.

(...) As vrea sa atrag atentia asupra procedeului prin care aceasta lege a devenit realitate in Romania. Ca ambasador al SUA in Romania, scopul meu este sa promovez democratia si consolidarea institutiilor din Romania. Aceasta lege impotriva fumatului exemplifica cel mai bine procesul democratic din Romania.

In urma cu cinci ani, un grup de cetateni a inceput o cruciada de sustinere a unei chestiuni in care credeau profund: promovarea sanatatii si inspirarea de aer curat. Membrii grupului au colaborat pentru a recruta noi membri, au devenit o voce si au devenit Coalitia Romania Respira si au folosit retele de socializare pentru a-si distribui mesajul", a mentionat diplomatul marti la o conferinta despre aceasta lege organizata la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta".

Hans Klemm a adaugat ca Romania este "chiar cu un pas inaintea" SUA avand in vedere ca acolo nu exista inca o lege nationala in acest sens.

16 martie - prima zi fara fumat in baruri si restaurante

"Felicit din nou Romania pentru acest caz foarte important, sunteti chiar cu un pas inaintea noastra, cu un pas inaintea lucrurilor pe care le-am realizat noi in Statele Unite ale Americii. De un an fumatul este interzis in institutiile administratiei publice, in aeroporturi, dar nu avem o lege nationala care sa impuna acest lucru", a aratat seful reprezentantei diplomatice americane.

Gata cu fumatul in baruri si restaurante! Legea va avea si un ghid de bune practici

Legea privind modificarea si completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun - asa-numita lege antifumat - a fost publicata in Monitorul Oficial la 1 februarie si va intra in vigoare la jumatatea lunii martie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Hans Klemm lege antifumat, #lege antifumat Romania, #ambasador SUA lege antifumat , #ambasador