Germania avertizeaza: Slabirea ANI nu va ramane neobservata la Berlin

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 11:40
2902 citiri
Germania avertizeaza: Slabirea ANI nu va ramane neobservata la Berlin
Foto: Evz.ro

Ambasadorul Germaniei, Andreas von Mettenheim, a declarat ca masurile de austeritate luate de Guvernul Boc erau inevitabile, iar nemtii si romanii sunt "in aceeasi barca" in ce priveste criza economica. El a mai spus ca investitorii din Germania sunt interesati de Romania, dar sunt tinuti in loc de birocratie si coruptie.

Diplomatul german a vorbit despre masurile de austeritate adoptate de guvernul roman, care includ taierea pensiilor si a salariilor, opinand ca acestea au fost inevitabile.

"Sincer cred ca, in general, reducerile de cheltuieli si in privinta angajatilor nu ar fi putut fi evitate. Este extrem de necesar ca guvernul roman sa reduca cheltuielile publice. Cum reduc aceste cheltuieli ramane la latitudinea lor, nu au nevoie de lectii de peste granita. Dar ca masuri drastice trebuie luate este un fapt. In Germania tocmai finalizam un program care presupune ca, pana in 2011, bugetul nostru va fi redus cu 10 miliarde de euro.

Sunt masuri foarte dificile, asa ca stam cu totii in aceeasi barca si suntem din acest punct de vedere pe deplin alaturi de guvernul roman. Guvernul roman a optat sa nu creasca taxele - ceea ce coincide, in acest moment, cu strategia germana, aceea de a reduce cheltuielile si de a nu creste taxele", a declarat Mettenheim intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Avertisment pentru Parlament

Oficialul a declarat ca Romania ramane atractiva pentru investitorii germani, deoarece este o piata foarte importanta, intr-o pozitie strategica in Europa, dar care nu si-a valorificat potentialul la maxim din cauza birocratiei si a coruptiei, pe care politicienii nu le stavilesc.

"Agentia Nationala de Integritate are un loc foarte important in lupta anticoruptie. Daca parlamentarii slabesc ANI, acest lucru, nu va ramane neobservat la Berlin, la Bruxelles, in alte capitale si de asemenea in alte capitale din afara Europei", a avertizat Mettenheim.

Nu vom exclude Grecia din Zona Euro

Ambasadorul Germaniei considera ca actualele probleme economice se explica prin faptul ca toti europenii au trait peste posibilitati.

Cu toate acestea, Mettenheim a exclus posibilitatea ca Grecia sa fie expulzata din zona Euro.

"Cu siguranta nu vom expulza o tara din Zona Euro si nu vom lasa euro sa se scufunde pentru ca de aceea am pus la punct pachetul pentru Grecia, de aceea am acceptat umbrela pentru Zona Euro, pentru ca dorim sa tinem moneda euro sus".

Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Mihai Amarandei, fost consilier al ministrului Agriculturii Petre Daea, a fost chemat în fața Curții de Apel Iași de către reprezentanții Agenției Naționale pentru Integritate (ANI), după...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Andreas von Mettenheim, #ambasador Germania, #austeritate, #zona euro, #ani , #ambasador
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Herr von Mettenheim are dreptate, daca un diplomat avertiseaza inseamna tradus: cartonas galben "inchis" pentru clasa politica damboviteana!
Poza Arthur
Arthur
rank 1