Incendiu la Ambasada Romaniei din Bagdad

Duminica, 01 Septembrie 2019, ora 19:09
4180 citiri
Incendiu la Ambasada Romaniei din Bagdad
Foto: Basnews.com

Un incendiu a izbucnit, duminica, la Ambasada Romaniei din Bagdad, personalul fiind evacuat.

Ministrul de Externe, Ramona Manescu, spune ca incendiul a fost produs de explozia unei butelii, ca un angajat a fost ranit usor si ca sunt pagube materiale, iar in aceste conditii va fi grabita mutarea ambasadei, care oricum era preconizata.

"Din nefericire, unul dintre colegi a fost ranit si a primit ingrijiri medicale, este in afara oricarui pericol, noi am discutat cu dumnealui, am tinut legatura cum s-a intors de la spital. Are mainile bandajate, pentru ca arsurile sunt la maini, sunt rani usoare", a precizat Ramona Manescu, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.

Ministrul a precizat ca in sediul actual al ambasadei s-au inregistrat pagube materiale in urma incendiului si a interventiei pompierilor si ca, de aceea, va fi grabita mutarea misiunii diplomatice.

"Noi aveam deja in vedere si cautam o alta varianta de ceva timp pentru a muta ambasada, probabil ca in momentul acesta ne vom grabi cu mutarea ambasadei pentru ca avem nevoie sa functionam. (...) Incercam sa gasim o solutie sa putem muta ambasada intr-o locatie mai sigura, pentru ca acolo este o zona un pic mai dificila si necesita anumite conditii pentru gasirea locatiei", a mai spus Ramona Manescu.

Ea a spus ca la momentul producerii exploziei in sediul misiunii diplomatice nu se afla un numar mare de angajati, pentru ca este perioada de concedii.

Detalii si foto basnews.com

Quarterly Report - Editia 4

Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a fost primit luni, 20 mai, pe Aeroportul Internaţional Esenboga, de reprezentanţi ai autorităţilor din Ankara. El face o vizită oficială în Turcia, la invitaţia...
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, a fost invitata ultimei ediții a rubricii „Cu fața la alegători”, unde a vorbit despre proiectele realizate în mandatul său, despre...
#ambasada Romania Bagdad incendiu , #ambasador