Mariana Stoica, fosta ambasadoare a Romaniei in Israel, a murit

Marti, 03 Iulie 2012, ora 13:10
9034 citiri
Mariana Stoica, fosta ambasadoare a Romaniei in Israel, a murit
Foto: jcc.ro

Mariana Stoica, fosta ambasadoare a Romaniei in Israel, a decedat, la varsta de 67 de ani.

Valeria Mariana Stoica s-a nascut la 29 august 1945, la Almasu, in judetul Salaj.

Are o fata, Aurelia Mariana, nascuta la 3 decembrie 1967.

Mariana Stoica a urmat cursurile Institutului Politehnic din Cluj Napoca. In perioada 1969 - 1971 a fost inginer responsabil de organizarea educatiei profesionale si tehnologice pentru industria usoara, fabrica "Clujana". Intre 1973 - 1989 a fost profesor asociat, Facultatea de Constructii de Masini, Institutul politehnic, Cluj Napoca.

Intre anii 1996 - 2000 este membru in Parlament, presedintele Comisiei pentru Integrare Europeana, iar in 2000 este numita ambasador, la Ambasada Romaniei Tel Aviv. Si-a incheiat misiunea in 2007.

Deputatul PSD Anghel Stanciu a cerut, marti, la tribuna plenului reunit, sa se tina un moment de reculegere pentru incetarea din viata a fostului deputat si ambasador Mariana Stoica.

"Astazi, acum cateva ore, un suflet tanar de numai 63 de ani se indreapa spre campiile Elisee. Este o fosta colega de a noastra, deputat, membru al Partidului Democrat. O femeie deosebita, un spirit exceptional de prietenie si colegialitate. Intr-un cuvant, un om. Este vorba de Mariana Stoica. Sper ca toti cei care ati cunoscut-o ati ramas cu acelasi sentiment ca ai langa tine pe cineva care oricand este dispus sa te ajute", a spus deputatul PSD.

El a cerut permisiunea presedintilor celor doua Camere si primului ministru pentru a se tine un moment de reculegere in memoria Marianei Stoica.

"Pentru tot ceea ce a insemnat Mariana Stoica si sotul sau deosebit care a fost colegul nostru, senatorul Ion Stoica, va rog sa imi permiteti doamna presedinta, domnule presedinte, domnule prim ministru sa indraznesc sa va rog sa pastram un moment de reculegere", a sustinut Anghel Stanciu.

Citește și:
Întoarcerea fiilor risipitori. Cine sunt liberalii care l-au abandonat pe Ludovic Orban și au revenit în PNL
Întoarcerea fiilor risipitori. Cine sunt liberalii care l-au abandonat pe Ludovic Orban și au revenit în PNL
După ce la finalul anului trecut PNL suferea o lovitură importantă ca urmare a ruperii lui Ludovic Orban și a mai multor parlamentari, rolurile par cum că s-au întors, iar liberalii...
Primăria, afacere de familie. Fiul deputatului suspectat de relații cu minori a ajuns primar în locul tatălui
Primăria, afacere de familie. Fiul deputatului suspectat de relații cu minori a ajuns primar în locul tatălui
Fiul deputatului PSD de Argeș Aurel Bălășoiu, Victor, este primarul comunei Rociu, cea pe care tatăl său a condus-o timp de 16 ani, între 2004 și 2020. Deputatul Aurel Bălășoiu a fost...