Mesajul transmis de noul ambasador SUA in limba romana

Luni, 21 Septembrie 2015, ora 13:24
5163 citiri
Mesajul transmis de noul ambasador SUA in limba romana
Foto: captura YouTube/Ambasada SUA

Hans Klemm, noul ambasador al Statelor Unite la Bucuresti, le-a transmis un prim mesaj video romanilor, subliniind faptul ca este fermecat de cultura, limba si istoria tarii noastre.

Intr-un discurs inregistrat video in limba romana, Hans Klemm afirma ca telul sau este sa consolideze parteneriatul bilateral pentru securitate, sa sprijine respectarea statului de drept si lupta Romaniei impotriva coruptiei si sa extinda comertul bilateral si investitiile.

"Buna ziua, sunt Hans Klemm, noul ambasador al Statelor Unite in Romania. Dupa mai mult de 30 de ani ca diplomat, sunt profund onorat ca presedintele Obama m-a ales sa reprezint America in Romania. Interesul fata de tara dvs mi-a fost trezit de profesorul meu din universitate Matei Calinescu, distinsul si regretatul scriitor si critic literar roman.

De atunci sunt fermecat de cultura, limba si istoria Romaniei. Astazi avem aceeasi viziune - o Europa intreaga, libera si in pace. Ca ambasador, telul meu este sa consolidez parteneriatul nostru pentru securitate si sa sprijin respectarea statului de drept si lupta dvs. contra coruptiei.

Voi lucra sa extind comertul bilateral si investitiile, si sa intaresc relatiile dintre poporul american si poporul roman.

Doresc sa avem un dialog deschis si productiv in persoana sau online. Sotia mea, Mari, si eu abia asteptam sa vizitam frumoasa dumneavoastra tara si orasele pline de viata si sa ne intalnim in scurt timp. Asadar, pe curand!", se arata in mesajul transmis in limba romana de noul ambasador SUA la Bucuresti.

Hans Klemm a depus juramantul saptamana trecuta, iar duminica seara a ajuns la Bucuresti, fiind intampinat pe Aeroportul Henri Coanda de insarcinatul cu afaceri Dean Thompson.

Fotografia zilei: Noul ambasador SUA la Bucuresti

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit vineri seară, 8 decembrie, despre alegerile din 2024. Edilul a declarat că principalul său contracandidat la alegerile locale din 2024 va...
Miza majoră a PNL în 2024: ”Va garanta respectul de care se bucură România în Europa şi în lume”
Miza majoră a PNL în 2024: ”Va garanta respectul de care se bucură România în Europa şi în lume”
Secretarul general al PNL, Lucian Bode, i-a îndemnat pe liberali vineri, 8 decembrie, la implicare maximă pentru câștigarea alegerilor din 2024. El a declarat la Slatina, la întâlnirea...
#Hans Klemm mesaj video romana, #Ambasador SUA mesaj romana, #Hans Klemm ambasador SUA video , #ambasador