Mesajul transmis de noul ambasador SUA in limba romana

Luni, 21 Septembrie 2015, ora 13:24
5235 citiri
Mesajul transmis de noul ambasador SUA in limba romana
Foto: captura YouTube/Ambasada SUA

Hans Klemm, noul ambasador al Statelor Unite la Bucuresti, le-a transmis un prim mesaj video romanilor, subliniind faptul ca este fermecat de cultura, limba si istoria tarii noastre.

Intr-un discurs inregistrat video in limba romana, Hans Klemm afirma ca telul sau este sa consolideze parteneriatul bilateral pentru securitate, sa sprijine respectarea statului de drept si lupta Romaniei impotriva coruptiei si sa extinda comertul bilateral si investitiile.

"Buna ziua, sunt Hans Klemm, noul ambasador al Statelor Unite in Romania. Dupa mai mult de 30 de ani ca diplomat, sunt profund onorat ca presedintele Obama m-a ales sa reprezint America in Romania. Interesul fata de tara dvs mi-a fost trezit de profesorul meu din universitate Matei Calinescu, distinsul si regretatul scriitor si critic literar roman.

De atunci sunt fermecat de cultura, limba si istoria Romaniei. Astazi avem aceeasi viziune - o Europa intreaga, libera si in pace. Ca ambasador, telul meu este sa consolidez parteneriatul nostru pentru securitate si sa sprijin respectarea statului de drept si lupta dvs. contra coruptiei.

Voi lucra sa extind comertul bilateral si investitiile, si sa intaresc relatiile dintre poporul american si poporul roman.

Doresc sa avem un dialog deschis si productiv in persoana sau online. Sotia mea, Mari, si eu abia asteptam sa vizitam frumoasa dumneavoastra tara si orasele pline de viata si sa ne intalnim in scurt timp. Asadar, pe curand!", se arata in mesajul transmis in limba romana de noul ambasador SUA la Bucuresti.

Hans Klemm a depus juramantul saptamana trecuta, iar duminica seara a ajuns la Bucuresti, fiind intampinat pe Aeroportul Henri Coanda de insarcinatul cu afaceri Dean Thompson.

Fotografia zilei: Noul ambasador SUA la Bucuresti

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Hans Klemm mesaj video romana, #Ambasador SUA mesaj romana, #Hans Klemm ambasador SUA video , #ambasador