Ministru german: Ambasadorul Romaniei a fost convocat de Merkel, nu invers

Sambata, 14 Iulie 2012, ora 09:19
6792 citiri
Ministru german: Ambasadorul Romaniei a fost convocat de Merkel, nu invers
Foto: Flickr

Michael Georg Link, ministru de stat in Ministerul Federal de Externe de la Berlin, a declarat ca intrebarile critice adresate de Guvernul Germaniei celui al Romaniei au fost mai mult decat necesare avand in vedere rapiditatea schimbarilor politice din tara.

Intrebat daca ambasadorul Comanescu a fost convocat de Guvernul Germaniei sau a fost o intalnire uzuala, intr-un calendar obisnuit de intalniri cu consilierul de politica externa al doamnei cancelar Merkel, asa cum sustine MAE de la Bucuresti, Michael Georg Link a fost categoric: "A fost convocat".

Ambasadorul Romaniei in Germania, convocat de Angela Merkel?

Oficialul Ministerului Federal de Externe a subliniat ca scopul convocarii ambasadorului Romaniei a fost pentru a i se transmite ingrijorarea privind independenta Curtii Constitutionale din Romania si necesitatea respectarii avizelor acesteia.

Marga: Noi am cerut Cancelariei Federale sa il primeasca pe ambasadorul Romaniei

Aflat joi si vineri in vizita la Bucuresti, Link a aratat ca a discutat cu oficialii romani - ministrul de Externe, Andrei Marga, ministrul Afacerilor Externe, Leonard Orban, si secretarul de stat in MAE Luminita Odobescu despre ingrijorarile si intrebarile Guvernului Federal transmise partii romane privind evenimentele recente produse in politica interna, referendumul din 29 iulie, dar si comportamentul politicienilor romani din ultimii 10 ani.

Germania pleaca de la premisa ca Guvernul Romaniei va respecta angajamentele pe care premierul Victor Ponta le-a asumat in discutiile de la Bruxelles cu oficialii europeni, aratand ca in caz contrar Romania s-ar putea confrunta cu o criza de incredere de lunga durata, a afirmat Michael Link, care este si comisar responsabil cu cooperarea franco-germana, membru al Bundestagului, reprezentand FDP - Partidul Liberal din Germania.

El a aratat ca ecuatia aderarii Romaniei la spatiul Schengen a fost modificata in urma evenimentelor din ultimele zile, insa Guvernul de la Bucuresti mai are timp pana in septembrie, cand va fi avizul Consiliului JAI si trebuie sa foloseasca in mod util aceasta perioada.

Totodata, Link a aratat ca Guvernul Federal nu a incercat sa intervina in lupta politica din Romania de o parte sau alta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#ambasador Comanescu convocat Merkel, #ambasador Romania Germania Merkel, #Marga minte ambasador Comanescu , #ambasador