Nou ambasador al SUA la Bucuresti: Vizele, din nou un subiect fierbinte (Foto)

Luni, 21 Septembrie 2015, ora 18:43
2330 citiri
Nou ambasador al SUA la Bucuresti: Vizele, din nou un subiect fierbinte (Foto)
Foto: Facebook/MAE

Ministrul de Externe roman, Bogdan Aurescu, l-a primit, luni, pe ambasadorul agreat al SUA in tara noastra, Hans G. Klemm, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare, primele discutii vizand continuarea programelor strategice, precum cel de la Deveselu, dar si despre includerea Romaniei in Programul Visa Waiver.

Seful diplomatiei de la Bucuresti a subliniat "rolul central al Parteneriatul Strategic in arhitectura politicii externe si de securitate a Romaniei si a exprimat aprecierea fata de contributia SUA la asigurarea securitatii tarii noastre", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul MAE.

Ministrul Aurescu a subliniat dorinta de a consolida si aprofunda colaborarea in toate domeniile cu statul american. Au fost trecute in revista principalele repere ale agendei bilaterale pana la sfarsitul anului in curs, fiind exprimat interesul comun pentru extinderea contactelor politice in viitor, mai arata MAE.

"Bogdan Aurescu a subliniat atentia pe care partea romana o acorda activitatii Task Force-ului pentru implementarea Declaratiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI intre Romania si Statele Unite. In ceea ce priveste palierul politico-militar si de securitate, seful diplomatiei romane a salutat foarte buna cooperare pentru realizarea proiectelor strategice comune, in special operationalizarea pana la finalul anului a sistemului de aparare antiracheta de la Deveselu.

Cei doi interlocutori au examinat si modalitatile de valorificare a oportunitatilor de extindere a cooperarii economice bilaterale, convenind asupra valorificarii si mai eficiente a potentialului pe aceasta linie dintre cele doua state. In acest context, a fost evidentiata relevanta celei de-a 4-a misiuni economice anuale a Consiliului de Afaceri Americano-Roman (AMRO), programata in aceasta toamna la Bucuresti, pentru amplificarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic", potrivit comunicatului.

Mesajul transmis de noul ambasador SUA in limba romana

In cadrul discutiilor cei doi oficiali au abordat si aspecte privind obiectivul includerii Romaniei in Programul Visa Waiver.

Sursa: MAE.ro

Alte domenii de interes

Cele doua parti ar urma sa-si consolideze parteneriatul si in alte domenii, in afara de cel economico-militar. E vorba de domeniile de varf ale inovatiei si tehnologiei, educatiei, cercetarii si schimburilor culturale.

Fotografia zilei: Noul ambasador SUA la Bucuresti

Au fost, totodata, discutate aspecte privind stabilitatea si securitatea din regiune, in special evolutiile din vecinatatea Romaniei. A avut loc o mica discutie si cu privire la situatia din Republica Moldova si a fost discutat sprijinul pe care Romania si SUA il pot acorda in actuala etapa a parcursului european al acestui partener apropiat, arata MAE.

La final, ministrul Aurescu i-a urat succes ambasadorului Klemm.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit astazi pe ambasadorul agreat al Statelor Unite ale Americii in Romania, Hans G. Klemm, care si-a prezentat copiile scrisorilor de acreditare

Posted by Ministry of Foreign Affairs, Romania on Monday, September 21, 2015

C.P.

#vize Romania SUA, #Aurescu primit ambasador SUA, #ministru externe primit ambasador SUA, #nou ambasador SUA Romania, #Ambasador SUA Romania , #ambasador