Noul ambasador american a vorbit cu Aurescu despre vize: Romania nu poate avea un prieten mai bun decat SUA

Sambata, 14 Decembrie 2019, ora 18:18
6260 citiri
Noul ambasador american a vorbit cu Aurescu despre vize: Romania nu poate avea un prieten mai bun decat SUA
Foto: RTVNY

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit, sambata, pe ambasadorul agreat al SUA la Bucuresti, Adrian Zuckerman, in vederea prezentarii copiei scrisorii de acreditare.

Potrivit MAE, Aurescu i-a transmis ambasadorului Statelor Unite urari calduroase de bun-venit cu ocazia revenirii acestuia in Romania, exprimand satisfactia partii romane pentru mentinerea neintrerupta a reprezentarii diplomatice americane, la nivel de ambasador, la Bucuresti. De asemenea, el i-a urat noului ambasador mult succes in indeplinirea mandatului sau si l-a asigurat de tot sprijinul MAE si al sau personal in acest scop.

"Bogdan Aurescu a evocat soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral, in plina dezvoltare si aprofundare, in special dupa intrevederea foarte substantiala si de succes, din luna august a acestui an, dintre Presedintele Klaus Iohannis si Presedintele Donald Trump.

Cu prilejul intalnirii la cel mai inalt nivel, domeniile Parteneriatului Strategic, de interes prioritar comun, au fost extinse, iar ministrul Bogdan Aurescu a aratat ca este necesar un proces continuu de follow-up, care sa permita implementarea deplina a deciziilor strategice adoptate, inclusiv in domeniul securitatii energetice si in domeniul 5G", se arata intr-un comunicat transmis de MAE.

Ministrul Bogdan Aurescu si ambasadorul agreat al SUA au facut o trecere in revista a prioritatilor din relatia bilaterala, in pregatirea dialogului politico-diplomatic din 2020, cand se vor implini 140 de ani de la stabilirea relatiilor bilaterale.

In acest context, ministrul Bogdan Aurescu a reamintit aspectele abordate in discutia recenta foarte buna cu secretarul de Stat al SUA.

Totodata, ministrul Bogdan Aurescu a exprimat convingerea ca, prin implicarea activa a celor doua parti, va putea fi organizata in viitorul apropiat o noua sesiune a Dialogului Strategic dintre Romania si SUA, punctand interesul partii romane pentru aprofundarea cooperarii si coordonarii pe toate aspectele tematice gestionate de grupurile de lucru bilaterale din cadrul acestuia.

"A existat, de asemenea, un schimb de opinii cu privire la contextul regional de securitate, ministrul Bogdan Aurescu subliniind ca Romania este un aliat de incredere al SUA, deosebit de implicat si pro-activ in regiunea Marii Negre si a evidentiat necesitatea cresterii prezentei militare americane pe teritoriul Romaniei", mai scrie in comunicatul MAE.

Ministrul Bogdan Aurescu a reamintit obiectivul, de mare importanta pentru cetatenii romani, al accederii tarii noastre in Programul Visa Waiver.

In acelasi timp, a mentionat faptul ca societatea romaneasca este una dintre cele mai pro-transatlantice si pro-americane din Europa, iar tara noastra actioneaza in mod constant, in interiorul UE si al NATO, pentru intarirea legaturii transatlantice.

Ambasadorul agreat Adrian Zuckerman a exprimat angajamentul sau ferm de a contribui la dezvoltarea puternica a Parteneriatului Strategic, subliniind aprecierea de care Romania se bucura din partea presedintelui Donald Trump si la nivelul intregii Administratii a SUA si mentionand ca "Romania nu poate avea un prieten mai bun decat SUA".

Totodata, diplomatul american a remarcat transformarea remarcabila a Romaniei in cei 30 de ani de la Revolutia din 1989, tara noastra devenind unul dintre cei mai fermi aliati ai SUA, membru al NATO si UE, cu o democratie robusta, cu respect pentru principiile statului de drept si ale economiei de piata.

In 21 noiembrie, avocatul Adrian Zuckerman a primit votul Senatului american pentru postul de ambasador al SUA la Bucuresti.

Zuckerman este un avocat admis in Baroul din New York in 1984 si este partener in cadrul firmei internationale de avocatura Seyfarth Shaw LLP.

Potrivit Casei Albe, Zuckerman a emigrat in Statele Unite din Romania la varsta de 10 ani si vorbeste fluent limba romana.

El are diploma de absolvire de la Massachusetts Institute of Technology (1979), iar diploma in drept este obtinuta la New York Law School (1983).

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#ambasador SUA Aurescu vize , #ambasador