Noul ambasador britanic, despre prezidentiale, Hitler, imigranti si ordonante de urgenta

Autor: Ana Ilie
Marti, 09 Septembrie 2014, ora 14:29
6249 citiri
Noul ambasador britanic, despre prezidentiale, Hitler, imigranti si ordonante de urgenta

Noul ambasador britanic la Bucuresti, Paul Brummell, a declarat, marti, in prima sa conferinta de presa in noua pozitie, ca britanicii vor colabora bine cu oricine castiga prezidentialele din noiembrie, ca in Europa zilelor noastre nu se mai poate vorbi de existenta niciunui "Hitler" si a insistat pe bunele relatii britanico-romane.

"Am venit intr-o perioada interesanta din punct de vedere politic. Diplomatii sunt in general neutri in politica, insa ii cunosc pe toti candidatii si suntem gata sa lucram cu candidatul care va castiga in noiembrie. Sunt sigur ca o sa mentina o buna relatie cu Marea Britanie", a spus Brummell, intr-o romana neasteptat de buna, invatata in cursul verii, la Iasi.

In ceea ce priveste buna relatie a Marii Britanii cu Romania, Brummell a subliniat ca britanicii sunt mandri de ajutorul acordat pentru sprijinirea luptei anticoruptie si spera sa vada noi rezultate.

"Sunt mandru ca guvernul britanic a sprijinit aderarea Romaniei in UE si contiuam sa sprijinim procese cum ar fi lupta impotriva coruptiei. Sunt mandru ca am sprijinit lupta DNA si ANI, organizatii care fac ceva foarte important in Romania, si acest sprijin va continua"

Brummell nu a comentat noua incercare de suspendare a presedintelui Traian Basescu (Este o decizie a Parlamentului si poporului Romaniei), insa, intrebat in legatura cu afirmatiile premierului Ponta privind asemanarea dintre "regimul Basescu si regimul nazist", ambasadorul a spus: "Hitler a fost Hitler". "Din fericire nu vad in politica europeana de azi pe cineva care e Hitler", a continuat diplomatul.

Ponta, comparatie intre Basescu si Hitler? "Efectele celor 10 ani de mandat seamana cu ale nazismului"

Ponta declarase ca "este o perioada in care trebuie sa ne pregatim pentru debasificarea societatii romanesti si nu exagerez cand spun 'debasificare'. Efectele celor zece ani de mandat ai lui Traian Basescu sunt asemanatoare cu cele lasate de regimul nazist in Germania".

"Romanii, bineveniti in UK"

Brummell s-a concentrat pe problema imigratiei romane in Marea Britanie, spunand ca, in general, romanii sunt bine primiti in UK, intrucat "cei care au venit aici in general muncesc din greu, isi platesc taxele si sunt bineveniti". Emigrarea trebuie insa privita cu seriozitate de cei care vor sa plece din tara, intrucat nu e suficient "un bilet de avion si 50 de lire in buzunar".

In ceea ce priveste relatiile comerciale britanico-romane, Brummell a aratat ca Romania este in avantaj, cu un volum mai mare de exporturi in UK. "Situatia e OK, dar se poate si mai bine. Piata romaneasca este una putin cunoscuta in UK, dar aici este forta de munca inalt calificata, vorbitoare de limba engleza".

In plus, investitorii britanici sunt descurajati de schimbarile legislative in domeniul afacerilor si mai ales de volumul ordonantelor de urgenta. "Ordonanta de urgenta inseamna ca e folosita numai in situatii de urgenta", a spus diplomatul, care a pledat pentru stabilitate in legislatie si mediul de afaceri.

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
#ambasador Marea Britanie Paul Brummell, #ambasador Marea Britanie prezidentiale, #Paul Brummell alegeri , #ambasador