Oficial SUA: Infrastructura si birocratia, problemele investitorilor americani in Romania

Joi, 05 Septembrie 2013, ora 17:42

   

Oficial SUA: Infrastructura si birocratia, problemele investitorilor americani in Romania
Infrastructura rutiera, infrastructura sistemului sanitar romanesc si birocratia sunt principalele probleme pe care le au companiile americane care au investit in Romania, spune consilierul economic al ambasadei SUA in Romania, Susan Garro.

Prezenta, joi, la Ploiesti, unde a avut o intalnire cu reprezentantii companiilor americane care au dezvoltat afaceri in judetul Prahova, consilierul economic al Ambasadei SUA la Bucuresti, Susan Garro, a afirmat, intr-o conferinta de presa, raspunzand unei intrebari, ca problemele companiilor din Statele Unite ale Americii care au afaceri in Romania sunt aceleasi pe care le intampina, in general, si companiile romanesti.

"Este nevoie de o infrastructura rutiera mai buna pentru a-si putea transporta produsele catre pietele de destinatie, infrastructura sanitara nu este intotdeauna atat de puternica pe cat ar trebui sa fie si adeseori trebuie sa faca fata la multa birocratie", a afirmat Susan Garro, referindu-se la problemele companiilor americane din Romania.

Ambasadorul Germaniei: Nu tot ce sclipeste e aur. Economia Romaniei nu sta doar sub cer senin

Pe de alta parte, reprezentanta ambasadei SUA in Romania a spus ca firmele americane sunt foarte multumite de inalta calificare a fortei de munca si ca, in cadrul intalnirii cu companiile americane din Prahova, a vorbit cu reprezentantii unei companii care au ajuns sa trimita specialisti romani in Statele Unite, ca sa-i instruiasca pe americanii de la firma mama. Este vorba despre o firma care produce subansamble pentru industria aviatica si care are sediul intr-un parc industrial de langa Ploiesti.

Referindu-se la problemele legate de infrastructura sanitara, prefectul judetului Prahova, Marius Sersea, prezent la discutiile dintre reprezentantii ambasadei si cei ai companiilor americane din Prahova, a explicat ca o problema in acest sens a fost semnalata de compania Procter&Gamble, care are sediul in orasul prahovean Urlati. In acest oras spitalul a fost inchis prin decizie a Guvernului condus de Emil Boc, unitatea sanitara fiind redeschisa oficial in luna noiembrie anul trecut, fara insa a functiona, din cauza lipsei avizelor de la Ministerul de Finante.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de1790 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
bum
rank 5
detailati activitatile tutror firmelor straine din Romania !
----------------------------
memorex
rank 1
birocratia romaneasca si 'investitorii' americani
si care a fost castigul cu bechtel cunoaste toata lumea. astfel de investitori care fura mana-n-mana cu brocratii romani avem destui, chiar prea multi.
tomici
rank 5
Puterea corupe,purerea absoluta corupe in mod absolut.
"Investitorilor straini" le "convine" coruptia intre politiceni, dar.... la noi e deja..coruptie absoluta.E clar ca majoritatea "investitilor" se fac pentru profit si cu ajutorul "costurilor mici" create de "politicienii corupti".Romania a ajuns la faza ca e "periculos de instabila".O data vrem Rosia ,o dada nu o vrem.Pai "greii" care vor casul de la Rosia vor afaceri nu vorbe ...ca si ei la randul lor "ung si fac ..lobby la guvernele lor....si sa nu fie ziua aceea cand Romania va Urla dupa ajutor si ...acele guverne vor pune un jug de fier in locul unui jug de lemn ce il avem azi(deja) pe gatul Romaniei.
grob
rank 5
Rade ciob de oala sparta!
Pai birocratie ca-n America mai rar, bibicule.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor