Ponta ramane cu imunitatea: Ambasada Olandei reactioneaza

Marti, 09 Iunie 2015, ora 15:33
8501 citiri
Ponta ramane cu imunitatea: Ambasada Olandei reactioneaza
Foto: Facebook/Ambasada Olandei la Bucuresti

Ambasada Olandei in Romania a reactionat marti, dupa ce Parlamentul a votat impotriva cererii DNA de incuviintare a ridicarii imunitatii premierului Victor Ponta.

"Asa cum am spus si anterior, Olanda crede cu tarie ca legea se aplica egal tuturor. Recentele evolutii din Parlament ridica probleme mai ample cu privire la atitudinile privind justitia si coruptia in Romania", scrie Ambasada pe Facebook.

"Aceste probleme au fost subliniate anul acesta in raportul MCV al Comisiei Europene. Noi dam mare importanta recomandarilor din raportul MCV. Avem incredere ca Romania si Toate institutiile sale le vor lua in considerare", incheie Ambasada.

Ponta isi joaca imunitatea in Parlament: Reactia ambasadei SUA dupa acuzatiile DNA UPDATE (Video)

Anterior, Ambasada SUA la Bucuresti a emis un comunicat de presa in care arata ca acuzatiile aduse oficialilor guvernamentali trebuie investigate fara interferente.

"Asa cum am spus in trecut, nu comentam asupra unor cazuri specifice", arata mai intai Ambasada pe site-ul sau.

Ce scrie ambasadorul britanic despre Romania si coruptie

"Orice acuzatii de nereguli ale oficialilor guvernamentali trebuie investigate pe deplin, fara interferente, si legea trebuie aplicata egal tuturor", se arata in comunicatul reprezentantei SUA la Bucuresti.

Institutiile Justitiei si statului de drept trebuie sa poata actiona cu independenta deplina si "atat legile Romaniei, cat si principiul procesului echitabil trebuie respectate pe deplin", se mai arata in comunicatul citat.

Cu o zi inainte, ambasadorul britanic la Bucuresti, Paul Brummell, a facut o trimitere la un articol al premierului britanic David Cameron, despre coruptie.

"Premierul Cameron despre amenintarea coruptiei la adresa prosperitatii si securitatii. Rezoneaza si in Romania si oriunde", a scris Brummell pe Twitter.

Ambasadorul da si linkul articolului din Huffington Post, in care Cameron vorbeste despre scandalul de coruptie din FIFA.

Cu titlul "Coruptia este cancerul din inima atator probleme cu care ne confruntam in intreaga lume", articolul lui Cameron vorbeste despre necesitatea de a discuta despre coruptie. "Stim ca problema exista, insa este un fel de tabu international sa aratam cu degetul si sa starnim ingrijorare", scrie acesta, pledand pentru discutii mai limpezi pe aceasta tema intre liderii internationali.

Interventiile survin in contextul in care premierul Victor Ponta este urmarit penal si Parlamentul a votat, marti, impotriva cererii DNA de incuviintare a ridicarii imunitatii.

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Ponta imunitate reactie ambasada Olandei, #Ambasada Olandei reactie Ponta , #ambasador