Ponta ramane cu imunitatea: Si ambasada Marii Britanii critica votul din Parlament

Marti, 09 Iunie 2015, ora 15:55
3109 citiri
Ponta ramane cu imunitatea: Si ambasada Marii Britanii critica votul din Parlament
Foto: Facebook/Ambasada Marii Britanii la Bucuresti

Ambasada Marii Britanii vorbeste despre ultimele evolutii din domeniul luptei impotriva coruptiei, dupa ce Parlamentul a votat impotriva cererii DNA de incuviintare a ridicarii imunitatii premierului Victor Ponta.

"Guvernul Marii Britanii recunoaste importanta luptei impotriva coruptiei in Romania si necesitatea ca institutiile sistemului judiciar sa poata actiona cu impartialitate si in spiritul unei independente depline.

Acest principiu este de altfel mentionat si in rapoartele Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare si Verificare in domeniul justitiei, documente ce subliniaza rolul important al Parlamentului in acest efort conjugat", se arata intr-o postare pe contul de Facebook al Ambasadei Marii Britanii in Romania.

Ambasada continua aratand ca "inainte de Summitul G7 din Germania, prim-ministrul britanic David Cameron a atras atentia asupra coruptiei ca amenintare la adresa prosperitatii si securitatii statelor, oriunde in lume. Premierul Cameron a anuntat ca Marea Britanie va coordona o agenda anticoruptie pe parcursul anului urmator, culminand cu un summit dedicat luptei impotriva coruptiei gazduit la Londra in 2016".

Mesajul se incheie cu precizarea ca Ambasada Marii Britanii nu comenteaza cazurile individuale, iar situatiile care vizeaza Guvernul Romaniei reprezinta un subiect ce trebuie gestionat de cetatenii Romaniei.

Si Ambasada Olandei in Romania a reactionat marti.

"Asa cum am spus si anterior, Olanda crede cu tarie ca legea se aplica egal tuturor. Recentele evolutii din Parlament ridica probleme mai ample cu privire la atitudinile privind justitia si coruptia in Romania", scrie Ambasada pe Facebook.

"Aceste probleme au fost subliniate anul acesta in raportul MCV al Comisiei Europene. Noi dam mare importanta recomandarilor din raportul MCV. Avem incredere ca Romania si Toate institutiile sale le vor lua in considerare", incheie Ambasada.

Ponta isi joaca imunitatea in Parlament: Reactia ambasadei SUA dupa acuzatiile DNA UPDATE (Video)

Anterior, Ambasada SUA la Bucuresti a emis un comunicat de presa in care arata ca acuzatiile aduse oficialilor guvernamentali trebuie investigate fara interferente.

"Asa cum am spus in trecut, nu comentam asupra unor cazuri specifice", arata mai intai Ambasada pe site-ul sau.

Ce scrie ambasadorul britanic despre Romania si coruptie

Luni, ambasadorul britanic la Bucuresti, Paul Brummell, a facut o trimitere la un articol al premierului britanic David Cameron, despre coruptie.

"Premierul Cameron despre amenintarea coruptiei la adresa prosperitatii si securitatii. Rezoneaza si in Romania si oriunde", a scris Brummell pe Twitter.

Interventiile survin in contextul in care premierul Victor Ponta este urmarit penal si Parlamentul a votat, marti, impotriva cererii DNA de incuviintare a ridicarii imunitatii.

A.I.

Citește și:
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Pe lângă rocada premierilor din coaliție care ar trebui să aibă loc în luna mai 2023, PSD și PNL urmează să schimbe și mai multe ministere. Social-democrații au dat, însă, semnale că...
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Sindicatele i-au amenințat cu plângerea penală pe ministrul Muncii, Marius Budăi, și pe ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, din cauza pensiilor și a salariilor. Sindicaliștii de la...