Prezidentiale in SUA: Cum va fi afectata relatia cu Romania

Marti, 15 Martie 2016, ora 07:28
2899 citiri
Prezidentiale in SUA: Cum va fi afectata relatia cu Romania
Foto: Facebook/Ambasada Romaniei in SUA

Indiferent cine iese presedinte in SUA, relatia cu Romania va ramane la fel de buna, sustine ambasadorul noastru la Washington, George Maior (fostul sef al SRI).

Parteneriatul strategic romano-american functioneaza extrem de bine si exista toate premisele ca, indiferent de cine va detine in viitor puterea in SUA, el sa functioneze la fel de bine calitativ, imbunatatindu-se in concordanta cu evolutiile secolului al XXI-lea, a apreciat ambasadorul Romaniei in SUA intr-un interviu acordat Agerpres.

Diplomatul roman arata ca in timpul mandatului administratiei Barack Obama relatia dintre Romania si SUA a fost si este una foarte buna, din punct de vedere strategic, politic si economic.

El a amintit, printre altele, de scutul antiracheta de la Deveselu, ca proiect strategic foarte important pentru Romania, si de cresterea investitiilor americane in Romania, in paralel cu un dialog foarte bun la nivel politic intre Bucuresti si Washington.

Maior: Dezvoltarea relatiilor economice dintre Romania si SUA, o prioritate a mandatului meu

Ambasadorul roman si-a exprimat convingerea ca va exista continuitate calitativa in legatura cu dimensiunea politica, militara si economica a parteneriatului cu SUA.

"Sunt incurajat si de faptul ca anul trecut am marcat 135 de ani de relatii diplomatice si cele doua camere ale Congresului au adoptat rezolutii extrem de apreciative la adresa acestui parteneriat, cu participarea democratilor si a republicanilor in formularea acestor rezolutii, elaborarea lor si votarea lor in Congres.

George Maior, ambasadorul Romaniei in SUA: I-a prezentat scrisorile de acreditare lui Obama

Deci sunt toate datele ca, indiferent de cine va detine in viitor puterea in America, republicani sau democrati - este prematur sa ne pronuntam sau sa spunem ceva, bineinteles, campania aici este extrem de dinamica - parteneriatul va functiona la fel de bine calitativ si se va imbunatati in concordanta cu evolutiile secolului XXI", a apreciat Maior.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#ambasador Maior SUA prezidentiale , #ambasador