Prioritatea americanilor in Romania e promovarea democratiei - ambasador

Marti, 28 Februarie 2017, ora 16:16
2371 citiri
Prioritatea americanilor in Romania e promovarea democratiei - ambasador
Foto: Facebook/U.S. Embassy Bucharest

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, Hans Klemm, a declarat, marti, ca prioritatatile SUA sunt promovarea securitatii celor doua tari si a democratiei, mentionand ca saluta decizia Guvernului Romaniei de a aloca 2% din PIB pentru aparare.

"As vrea sa va spun care sunt prioritatile SUA in Romania, prima este promovarea securitatii tarilor noastre, suntem binecuvantati de faptul ca atat SUA, cat si Romania au viziunea necesara pentru a face investitiile necesare in securitate, SUA saluta decizia Guvernului Romaniei de a aloca 2% din PIB pentru aparare, dar chiar si inainte de aceasta decizie, SUA si Romania au avut o colaborare extraordinara in domeniul apararii si al dezvoltarii capacitatilor de descurajare a amenintarilor consistente din aceasta regiune.

Soldatii nostri au luptat umar la umar pe campuri de lupta aflate la mare distanta de Romania si avem o colaborare foarte eficienta intre serviciile de informatii si institutiile de aplicare a legii care ne permit sa combatem terorismul, criminalitatea organizata transfrontaliera, proliferarea armamentului de distrugere in masa, traficul de persoane si droguri, dar si intentiile ostile ale tarilor vecine Romaniei de a submina institutiile democratice si guvernarea democratica de aici", a precizat Hans Klemm.

Citeste si Reactia ambasadorului SUA la ordonantele pe Justitie si scandalul Ghita-Kovesi

In contextul in care printre prioritatile Ambasadei SUA se afla si promovarea democratiei, ambasadorul a adaugat ca America saluta angajamentul Romaniei de a consolida institutiile democratice, dar si de a promova valori precum libertatea de exprimare, libertatea presei, drepturile cetatenilor, dar si rolul femeilor in societate si economie.

De asemenea, ambasadorul a mentionat ca un alt obiectiv il reprezinta promovarea prosperitatii reciproce.

"La acest capitol, rolul meu este sa ajut companiile americane sa-si prezinte serviciile si produsele publicului roman, dar si sa incurajez investitiile. In acelasi timp, incerc sa caut modalitati de crestere a cunoasterii si intelegerii reciproce dintre popoarele si tarile noastre.

Promovam, asadar, programe de schimburi educationale pentru a incuraja studenti si profesori din SUA sa vina in Romania si profesori si studenti din Romania sa mearga in SUA, incurajam turismul dintre tarile noastre", a mai spus Hans Klemm.

Citește și:
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, îi cere ministrului Transporturilor să stopeze o petrecere privată, cu muzică lăutărească, ce ar urma să fie organizată în vagoanele...
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 26 noiembrie, că numirea sa ca vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste la nivelul Europei Centrale şi de Est reprezintă o...