Romanii din SUA ii multumesc lui Duane Butcher - vezi pentru ce

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 18:33
2462 citiri
Romanii din SUA ii multumesc lui Duane Butcher - vezi pentru ce

Duane Butcher, atasatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, isi incheie mandatul in aceasta perioada, prilej cu care romanii-americani ii multumesc pentru intreaga activitate, dar in special pentru "intarirea relatiei dintre Romania si Statele Unite si pentru consolidarea statului de drept si democratiei in Romania".

"Activitatea dvs. in Romania a dovedit, inca odata, ca Statele Unite sunt un prieten adevarat al Romaniei si doresc numai bine pentru poporul roman", a mai declarat pr. Chris Terhes, presedintele Romanian Community Coalition, cea mai larga organizatie a romanilor din Statele Unite, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul RCC.

In scrisoarea transmisa lui Duane Butcher, romanii-americani l-au felicitat pe acesta pentru "reactia prompta din 'martea neagra', cand Parlamentul Romaniei a dorit sa modifice Codul Penal si sa largeasca imunitatea parlamentara, facand aproape imposibila anchetarea politicienilor pentru coruptie; de asemenea, au apreciat interventia ambasadei in sustinerea acordata Directiei Nationale Anticoruptie in septembrie-octombrie 2013 in fata presiunilor din partea politicului".

"Dorim ca Romania sa devina o democratie mai puternica pentru a oferi oportunitati nelimitate cetatenilor romani, astfel incat acestia sa nu trebuiasca sa plece din tara pentru a-si cauta un viitor mai bun in alte parti", se mai arata in scrisoare, la finalul careia romanii-americani isi exprima convingerea ca vor putea colabora la fel de bine si cu Dean Thompson, noul atasat cu afaceri al Ambasadei SUA, "in intarirea relatiei dintre Romania si Statele Unite si in sustinerea statului de drept si democratiei in Romania".

Trimisul SUA la Bucuresti, despre cine va fi urmatorul presedinte al Romaniei Interviu video

Duane Butcher a devenit Atasatul cu afaceri al Ambasadei SUA odata cu plecarea Ambasadorului american Mark Gitenstein din functie in 2012.

Romanian Community Coalition, cunoscuta si sub numele de "Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei", este cea mai larga organizatie a romanilor din Statele Unite infiintata cu scopul de a oferi o voce comunitatii romanesti, a intari relatia dintre Romania si Statele Unite si de a sprijini lupta impotriva coruptiei din Romania.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Coalitia romanilor SUA Duane Butcher, #Duane Butcher incheie mandatul , #ambasador