Senatul SUA voteaza azi numirea lui Adrian Zuckerman ca ambasador in Romania

Luni, 18 Noiembrie 2019, ora 08:20
4782 citiri
Senatul SUA voteaza azi numirea lui Adrian Zuckerman ca ambasador in Romania
Foto: Ziare.com

Adrian Zuckerman, nominalizat ambasador al SUA la Bucuresti, urmeaza sa primeasca luni aprobarea Senatului american.

Conform agendei oficiale a Senatului Statelor Unite, luni este asteptat votul privind aprobarea numirii lui Zuckerman.

El a declarat, la audierile in Comitetul de relatii externe al Senatului, ca Romania trebuie sa continue lupta anticoruptie, care, alaturi de independenta Justitiei, este vitala pentru prosperitatea si securitatea pe termen lung.

"Romania trebuie sa continue sa lupte impotriva coruptiei, sa creeze un climat favorabil investitiilor, sa investeasca in infrastructura, sanatate si educatie si sa intareasca administratia publica. (...)

Daca voi fi confirmat in functie, voi sprijini eforturile anticoruptie din Romania. Lupta anticoruptie si independenta sistemului judiciar sunt vitale pentru prosperitatea si securitatea Romaniei pe termen lung", a declarat Zuckerman la audieri.

Vizibil emotionat, el a povestit despre momentul plecarii sale din Romania, a spus ca scrie si vorbeste fluent romaneste, iar despre 22 decembrie 1989 a afirmat ca este o zi pe care si-a dorit-o, dar pe care nu credea sa o traiasca.

Presedintele american Donald Trump a trimis Senatului, la sfarsitul lunii iulie 2018, nominalizarile mai multor oficiali guvernamentali, precum si pentru posturile de ambasadori in Muntenegru - Judy Rising Reinke, in Republica Centrafricana - Lucy Tamlyn si in Romania - Adrian Zuckerman.

Cine este Zuckerman

Zuckerman este un avocat admis in Baroul din New York in 1984 si este partener in cadrul firmei internationale de avocatura Seyfarth Shaw LLP. Anterior, Zuckerman a fost co-presedinte pentru proprietati imobiliare si servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar inainte de aceasta a fost presedinte pentru proprietati imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York.

De asemenea, el a detinut si functia de judecator in cadrul Real Estate Board - New York. Activ in ceea ce priveste initiativele filantropice si educationale, Zuckerman este membru in board-ul Kids Corp. si in board-ul absolventilor Facultatii de Drept din New York.

Potrivit Casei Albe, Zuckerman a emigrat in Statele Unite din Romania la varsta de 10 ani si vorbeste fluent limba romana.

El are diploma de absolvire de la Massachusetts Institute of Technology (1979), iar diploma in drept este obtinuta la New York Law School (1983).

Vezi si Reactia lui Adrian Zuckerman, dupa ce a fost nominalizat ca ambasador SUA in Romania

Quarterly Report - Editia 4

De ce în România nu se discută aproape deloc despre europarlamentare: ”Subiectul, îngropat din aceeași cauză pentru care au fost comasate cu localele”
De ce în România nu se discută aproape deloc despre europarlamentare: ”Subiectul, îngropat din aceeași cauză pentru care au fost comasate cu localele”
Subiectul „alegerile europarlamentare” pare că a ajuns o temă „secretă”. Prea puțin se aduce în spațiul public această temă, mai ales din partea celor mai vizibili politicieni, deci...
AUR atacă UDMR ca răspuns la politica partidului lui Viktor Orban. Declarațiile care i-a înfuriat pe extremiștii lui Simion
AUR atacă UDMR ca răspuns la politica partidului lui Viktor Orban. Declarațiile care i-a înfuriat pe extremiștii lui Simion
Liderii AUR au reluat, în plină campanie electorală, retorica anti-maghiară și atacurile la adresa UDMR după ce Fidesz, formațiunea premierului Ungariei Viktor Orban, ar fi negat partidului...
#Adrian Zuckerman ambasador SUA Romania , #ambasador