SUA saluta investirea noului Guvern Orban cu ajutorul PSD: Au pus siguranta Romaniei si a poporului mai presus

Duminica, 15 Martie 2020, ora 18:25
7218 citiri
SUA saluta investirea noului Guvern Orban cu ajutorul PSD: Au pus siguranta Romaniei si a poporului mai presus
Foto: Ambasada SUA

Ambasadorul SUA in Romania, Adrian Zuckerman, a salutat investirea noului Guvern Orban si l-a laudat pe Marcel Ciolacu, liderul PSD, care in calitate de presedinte al Camerei Deutatilor a gestionat prompt investirea noului cabinet, iar partidul sau a votat masiv guvernul liberal.

"In numele presedintelui Trump doresc sa exprim aprecierea mea profunda pentru faptul ca romanii s-au unit in acest moment de criza pentru a raspunde la o problema de magnitudine globala.

Membrii diferitelor partide politice, in special presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, care au actionat rapid pentru confirmarea si depunerea juramantului de catre guvern, trebuie laudati pentru faptul ca au pus siguranta Romaniei si a poporului sau mai presus de apartenenta politica. Ei au dat un exemplu de leadership in circumstante exigente.

Este nevoie de masuri rapide si drastice, aplicate de un guvern stabil si concentrat asupra problemei, pentru a opri raspandirea bolii COVID-19. Sunt in joc sanatatea, siguranta si bunastarea poporului roman si a lumii.

Presedintele Iohannis si prim-ministrul Orban trebuie de asemenea laudati pentru conducerea si implementarea prompta de masuri extraordinare menite sa protejeze vietile si bunastarea oamenilor.

Poporul american este unit cu poporul roman si alaturi de acesta in eforturile noastre de a lupta impreuna pentru contracararea acestei pandemii. Vom continua sa lucram impreuna pentru a-i ajuta pe cei mai vulnerabili din societatile noastre, pe cei batrani si pe cei bolnavi, pentru a nu ceda in fata acestui flagel.

Romania a demonstrat inca o data ca este pregatita pentru maretie. Liderii sai s-au ridicat la inaltimea provocarii acestei noi crize si au pus Romania si romanii pe primul plan. Acest lucru exemplifica integritatea si hotararea care au transformat Romania intr-o parte cruciala a comunitatii economice, sociale si politice a Europei.

Romanii nu au prieten mai bun decat Statele Unite ale Americii, care vor sprijini Romania la fiecare pas. Dumnezeu sa-i binecuvanteze pe romani si sa-i tina in siguranta si sanatosi!", transmite Adrian Zuckerman intr-o declaratie de presa.

Acelasi guvern demis acum o luna a fost inscaunat din nou, cu voturile PSD. Filmul unei zile ridicole in Parlament

Guvernul Ludovic Orban a fost votat sambata, intr-o sedinta speciala in care alesii au purtat masti, manusi si drumul spre urne le-a fost marcat cu dezinfectant. Executivul a primit investitura datorita voturilor PSD, aceleasi care, pe 5 februarie, au fost decisive in demiterea aceleiasi formule guvernamentale.

V.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Adrian Zuckerman, #ambasador SUA , #ambasador