Sunt sluga lui Soros

Autor: Catalin Avramescu - conferentiar
Luni, 03 Octombrie 2016, ora 08:08
70239 citiri

Ma autodenunt. In nemernicia mea, ca un caine turbat, am muscat mana care m-a crescut si care m-a hranit. Am luat bani de la Soros.

Din septembrie 1992 pana in iunie 1993 am primit de la numitul George Soros (evreu) fabuloasa suma de 449 de lire sterline pe luna pentru a studia la Universitatea Oxford. A contribuit si o agentura straina (Foreign and Commonwealth Office). Banii au fost livrati in contul pe care l-am deschis in acest scop la o banca locala.

Pe numitul George Soros nu l-am intalnit niciodata. Aveam insa o cunostinta comuna, un anume Karl Popper, de meserie filozof. Acesta isi parasise tara dupa instaurarea ordinii (national) socialiste, refugiindu-se in Occident. S-a evidentiat prin sustinerea unor falsificari si prin punerea la indoiala a istoriei in beneficiul unor cercuri de interese.

La Colegiul St Antony's din Oxford, unde am fost repartizat, am avut mai multe intalniri cu cetateni straini. Sub acoperirea unor cursuri si seminarii, s-a urmarit indoctrinarea cu idei de sorginte burgheza.

Am fost specializat intr-o perioada cu deosebire reactionara a istoriei intelectuale, anume Iluminismul. Lista de lecturi obligatorii ii cuprindea pe John Locke si pe baronul de Montesquieu, cel care a sustinut prin teoria separatiei puterilor interesele clasei de latifundiari din care facea parte. De coordonarea acestor activitati a raspuns supervizorul meu (evreu) de la Colegiul Lincoln.

Unele activitati specifice au avut loc la Bodleian Library si in alte fonduri documentare ale departamentelor de profil, unde au avut loc sedinte de auto-formare. Materialul predominant a constat in acelasi gen de lecturi neprincipiale, cu accent pe ganditorii liberalismului modern, un curent care exprima ideologia dominata din perioada expansiunii imperiului colonial englez.

In toata aceasta perioada, am fost influentat de valorile si atitudinile regimului capitalist britanic. Am pus ceai in lapte, sos de menta peste miel si curry peste orice.

Am circulat pe dreapta, fara sa ma asigur din stanga. Am facut fotografii obiectivelor din zona, fara insa a le exploata informativ. Am cumparat diverse obiecte pe care le-am introdus in tara prin intermediul bagajelor personale.

Mai grav este ca am dat dovada de o atitudine necritica fata de valorile individualismului specific anglo-saxon. Am negat realizarile perioadei socialiste si am manifestat ignoranta cu privire la beneficiile economiei sociale de piata. Am atacat serviciile de informatii din tara noastra pretinzand ca acestea ar fi incalcat libertatile civile si ca ar fi facut afaceri dubioase, facand astfel jocul fortelor oculte.

Dupa incheierea acestei etape de pregatire, am continuat sa primesc bani si fonduri de la diferite fundatii occidentale care erau pe numele unor cetateni straini: Andrew Mellon, Marie Curie, Lise Meitner - pentru a mentiona doar cateva. Motivul invocat a fost, si de aceasta data, cercetarea stiintifica.

Au fost organizate mai multe stagii la institute de studii avansate si in universitati, iar lecturile mele au fost indreptate catre doctrinele unor filozofi ai burgheziei in ascensiune precum David Hume si intreaga scoala a iluminismului scotian.

In 1998, mi-am sustinut teza de doctorat la Universitatea din Bucuresti, sub indrumarea lui Andrei Plesu, un cunoscut deontolog. Este vorba despre un text cu influente metafizice, excesiv de abstract, despre teoria contractului social din secolele 17-18.

Am publicat ulterior scrieri care poarta amprenta unui mod de gandire subiectiv, despre o serie de autori moderni si despre dreptul natural, o treapta depasita in istoria dezvoltarii doctrinelor legale. Am continuat sa promovez teorii retrograde despre proprietatea (privata) si despre ordinea sociala, cum ar fi conservatorismul anglo-american.

Reintors in tara, m-am asociat cu alte persoane din zona "boierilor mintii" in scopul agitarii si influentarii opiniei publice in vederea devierii catre dreapta. Am denigrat contributiile stiintifice ale unor inalti oficiali ai statului roman, sub pretextul ca acestea ar fi fost plagiate, uitand ca stiinta este un efort colectiv si ca intelectualii trebuie sa iasa din turnul de fildes.

Am calatorit, cu un pasaport turistic, in mai multe tari straine printre care Statele Unite si Israel, subterfugiul fiind seminarii si conferinte. La facultate am propagat in cadrul cursurilor argumentele unor diversi exponenti ai curentelor de gandire ultra-reactionare precum Thomas Hobbes, cel care a sustinut ca omul este un fel de lup.

Subliniez, in final, ca realizez ca am desfasurat activitati dusmanoase, potrivnice linistei si stabilitatii sociale, drept pentru care s-a propus, de catre reprezentanti ai organelor, masura inlaturarii din institutiile publice a tuturor celor care, ca subsemnatul, au facut parte din reteaua platita si finantata cu bani si cu alte foloase materiale de numitul Soros.

Aceasta este declaratia pe care o dau, sustin si semnez.

Catalin Avramescu este conferentiar la Facultatea de Stiinte Politice, Universitatea Bucuresti, fost consilier de stat, seful Cancelariei Prezidentiale (2008-2011) si ambasador in Finlanda si Estonia (2011-2016).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Catalin Avramescu bani George Soros, #George Soros bani SUA, #George Soros bani Moldova , #ambasador