Trimisul SUA la Bucuresti: Armata romana e invidiata de multi - ce a zis de lupta anticoruptie

Joi, 02 Iulie 2015, ora 20:47
8784 citiri
Trimisul SUA la Bucuresti: Armata romana e invidiata de multi - ce a zis de lupta anticoruptie
Foto: Arhiva Ziare.com

Ambasada SUA din Bucuresti a organizat joi o receptie cu ocazia Zilei Independentei, la care a participat si presedintele Klaus Iohannis.

Insarcinatul cu afaceri al SUA Dean Thompson le-a urat invitatilor bun venit in numele liderului american Barack Obama si s-a aratat incantat sa gazduiasca "a doua receptie organizata cu ocazia Zilei Independentei la ambasada, aceasta bucatica de America din frumoasa dumneavoastra tara", potrivit unui comunicat al misiunii diplomatice a SUA, remis Ziare.com.

Oficialul american a subliniat ca anul acesta se implinesc "135 de ani de relatii diplomatice intre Statele Unite si Romania, 70 de ani de la incheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial si 150 de ani de la sfarsitul Razboiului Civil din SUA".

135 de ani de relatii cu americanii: Mesajul lui Dean Thompson pentru viitor

Thompson a vorbit despre Declaratia de Independenta adoptata in urma cu 239 de ani, spunand ca fondatorii Americii au creat o natiune bazata pe egalitate si libertate.

Romania, un aliat strategic al Statelor Unite

Insarcinatul cu afaceri al SUA s-a declarat mandru sa reprezinte America in tara noastra, pe care a catalogat-o drept "un partener si aliat care isi demonstreaza taria de caracter depasind dificila mostenire a comunismului si creand institutii care sa asigure dezvoltarea valorilor euro-atlantice ale democratiei, libertatii si statului de drept".

In opinia lui Thompson, Romania este "un partener care abordeaza direct si ferm probleme precum coruptia, crima organizata, criminalitatea cibernetica, terorismul la nivel mondial, traficul de persoane si contrabanda cu droguri, un partener hotarat sa furnizeze resursele necesare asigurarii securitatii si apararii noastre comune".

Dean Thompson, omagiu pentru militarii americani morti in Romania

Acesta a subliniat ca armata romana este "invidiata de multi altii din regiune", fiind un partener strategic esential al Statelor Unite, iar institutiile din tara noastra colaboreaza eficient cu SUA in ceea ce priveste lupta impotriva terorismului mondial si a criminalitatii organizate.

"Institutiile judiciare si de stat de drept fac eforturi sa asigure directionarea resurselor cetatenilor romani spre proiectele pentru care acestea au fost alocate, in loc ca ele sa ajunga in buzunarele celor inclinati sa submineze securitatea statului", a punctat Dean Thompson.

Trimisul SUA la Bucuresti, mesaj despre apararea institutiilor democratiei din Romania (Video)

Trimisul SUA la Bucuresti a amintit ca, in urma cu 11 ani, Romania a devenit membra a "celei mai marete aliante militare din istoria mondiala, dedicata protejarii democratiilor noastre", NATO.

"Valori, principii. Ele ne leaga de cauza noastra comuna si ne lumineaza clar calea. Le ramanem credinciosi si facand acest lucru, oferim un exemplu altora", a mai spus Thompson, dupa care i-a dat cuvantul presedintelui Klaus Iohannis.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#Dean Thompson Ziua Independentei, #Dean Thompson armata romana , #ambasador